Annons

Fattigsverige gör sin röst hörd i ny blogg

Skåne Mer än var tionden barn växer upp i fattigdom i Sverige. Det visar en färsk rapport från Rädda Barnen. Den nystartade bloggen Fattigsverige vill ge de drabbade en egen röst.​
”Jag kan inte minnas att kronofogden någonsin kom till oss. Vad jag däremot minns är att diakonissan från den närbelägna kyrkan kom och ringde på och frågade om vi behövde bidrag till skor.” Så inleder signaturen Frida sitt inlägg på bloggen Fattigsverige.
Bloggen drogs igång av kompisar på Facebook som diskuterade Rädda Barnens senaste rapport om barnfattigdom i Sverige. Syftet med bloggen är att uppmärksamma barnfattigdomen och att ge personer som växt upp i fattiga familjer ett forum där de kan berätta om sina liv.
– De flesta av oss känner till att det var fattigt i Sverige på 30-talet men många vet inte att fattigdomen aldrig försvann och att den finns kvar än i dag, säger Stefan Villkatt, en av initiativtagarna till bloggen.
Varför har ni valt att fokusera på just barnen?
– Vi riktar in oss på barnen för det kan aldrig vara barnens fel. Vi vill flytta skammen från de som har växt upp i fattigdom och lägga den på politikerna. Självklart har föräldrarna ansvar över sina barn men när de inte klarar av det har samhällets det yttersta ansvaret.
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Grannen ville ha lägenheten – värden pressades säga upp mamman och skyllde på tvååringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.