Annons

Femte branden i Sandviken

Sandviken Två personer fick åka till sjukhus med andningssvårigheter efter ännu en brand i åttavåningshuset på Tallbacksvägen 17 i Norrsätra i Sandviken. Det var femte gången på ett år som det brann i huset och polisen har ännu inte kunnat gripa förövaren.

​Branden började vid femtiden på morgonen 4 september i en tvillingbarnvagn som stod i trapphuset på andra våningen. Två personer tvingades söka sjukhusvård för andningssvårigheter men kunde åka hem efter ett par timmar.

Förra tisdagen ordnades ett möte och ett fyrtiotal av hyresgästerna i de drygt 50 lägenheterna kom. Frågorna var många och oron var stor.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det var så klart infekterat på mötet för såren från de tidigare bränderna finns ju kvar. Den här gången var det också en väldig rökutveckling och jag förstår verkligen rädslan, säger bostadskonsulent Mats Johansson hos hyresvärden Sandvikenhus.

Annons

Efter de tidigare bränderna har Tallbacksvägen 17 utrustats med nya brandlarm, elektroniska dörrlås och vaktbolag har bevakat området. Tanken var också att kameror skulle sättas upp men så har det inte blivit.

– Vi har blivit avrådda av bland andra polisen från att sätta upp kameror. Huset är redan så säkert ett hus kan bli, det kostar stora summor att installera kameror på alla våningar och dessutom finns en risk att förövaren istället går vidare till ett annat hus, säger Mats Johansson.

Läs ocksåBrand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljonerTill vänster: Skador efter brand i lägenhet. Till höger: Bild över lägenhetshuset.

Är det många av hyresgästerna som vill flytta?

Annons

– Tre hyresgäster har hört av sig och vill byta bostad. Vi försöker hjälpa dem så mycket vi kan, säger Mats Johansson.

Läs också Risk ladda cykelbatteriet hemma – antalet bränder har ökat Markos lägenhet totalförstörd efter batteribrand - blev hemlös: ”Aldrig mer elcykel” Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Hyresgästen fimpade i köket – döms till fängelse för mordbrand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.