Annons

Fester blev slutet för läxhjälpsprojekt

Skåne En hyresgäst hade läxhjälp för tonåringar men enligt Hyresgästföreningen lånades lokalen även ut till fester. Nu avbryter de samarbetet.

Mannen, som bor i Skåne, startade läxhjälp i sitt bostadsområde. Han ville hjälpa ungdomar att förbättra sina chanser att komma in på gymnasiet. Hyresgästföreningen nappade på idén, ansökte om pengar och lokal hos det kommunala bostadsbolaget.

En projektplan upprättades med tydliga regler. Lokalen skulle enbart användas till läxhjälp och ett av villkoren var att mannen alltid skulle vara närvarande. Till en början var alla parter entusiastiska över projektet och många ungdomar har fått hjälp att ta sig vidare till gymnasiet. Men enligt Hyresgästföreningen började det komma klagomål under hösten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Lokalen har lånats ut för att ha fester. Vi har sett lappar på väggarna med prislistor för vad olika alkoholdrycker kostar. Vi har noll tolerans mot alkohol, säger Viveca Jusélius Starck, enhetschef vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Annons

− Lokalen har även varit smutsig och möbler har varit sönderslagna. Vi har inte fått kvitton på pengar som han fått av oss och han har även annonserat efter en ny ideell kraft vilket strider mot reglerna i projektplanen. Vårt samarbete bygger helt på att det är han som driver det.

Nu har Hyresgästföreningen beslutat sig för att avsluta samarbetet. Mannen ska lämna tillbaka nycklarna och lokalen ska återgå till bostadsbolaget. Om det blir något nytt läxhjälpsprojekt i framtiden återstår att se.

Läs ocksåSå renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

− Läxhjälpen byggde ju på att det var just den här mannen som ville driva det. Nu har vi förlorat förtroendet för honom och avslutar det. Det känns naturligtvis tråkigt eftersom vi tyckte läxhjälpen fyllde en viktig funktion. Vi ska ha ett möte med bostadsbolaget i januari och då kommer vi att diskutera framtida projekt helt förutsättningslöst.

Annons

Hem & Hyra har försökt nå mannen för en kommentar.

Läs också Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Nu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidare Hyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala Läxhjälpen ger extra push att klara skolan − stöttas av flera bostadsbolag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.