HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fick tillbaka 11 000 i överhyra

Malmö En hyresgäst i Malmö fick tillbaka 11 000 kronor i överhyra efter att hon vänt sig till hyresnämnden.

Kvinnan hyrde i andra hand på Trelleborgsgatan i Malmö. För den omöblerade ettan på 42 kvadratmeter betalade hon 6 000 kronor i månaden. Eftersom uthyraren hade en månadshyra på betydligt lägre 4 200  kronor vände sig kvinnan till hyresnämnden när hon flyttade ut i januari för att kräva tillbaka den överhyra hon tvingats betala. Med tanke på att el och tv ingick i hyran menade hon att en skälig hyra hade varit 5 000 kronor.

Förstahandshyresgästen accepterade kravet utan omsvep ”för att få en kort process och ett snabbt och smidigt avslut på ärendet” och gick med på att betala tillbaka 11 000 kronor till kvinnan.

Annons
Läs ocksåSå måste du göra för att få en bostad i andra hand: "Gäller att sälja in sig själv"
Annons
Läs också Andrahandsuthyrning en miljardindustri – svenskarna drog in 2,6 miljarder i fjol Svårt för Skatteverket att kolla fusket: "Överhyrorna ser vi inte" Han betalar tusentals kronor för rum i källare – så slår dold marknadshyra mot bostadsletare Inneboende bodde kvar med hyresvärd efter att ha anmält honom: "Dålig stämning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.