HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fler ansluter till Hyresgästföreningen Sydost

Blekinge Statistik för första halvåret visar att Hyresgästföreningen i sydöstra Sverige fortsätter att växa.

Hyresgästföreningen Sydost omfattar sex län: Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Blekinge, Östergötland och Gotland.

Under senare år har regionen sakta men säkert lockat allt fler nya medlemmar till föreningen. Så är även fallet under första halvåret i år då antalet medlemmar ökade med 203 personer.

Läs ocksåHyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll

Det är en trend som Leo Carlsson Välitalo, enhetschef för medlemsrekryteringen i region Sydost, hoppas håller i sig.

Annons

– Det känns alltid jättebra att vi har en ökning när halvåret har gått. Ett av våra övergripande mål är att vi ska öka varje år och det har vi gjort de senaste åren. Det behöver inte vara med tusen personer, men ändå att det är en liten ökning. Det är en temperatur på verksamheten och folks engagemang. Och det visar att vi har en fungerande verksamhet, säger Leo Carlsson Välitalo.

Även om antalet medlemmar ökat totalt sett så är det två län, Blekinge och Östergötland, som visar minussiffror för första halvåret 2013.

Läs ocksåAngelica får inte vara medlem - utesluts efter konflikt om hyrorEn kvinna står på en gata i Tranås. I bakgrunden syns en grupp andra kvinnor och män som samtalar med varandra. Kvinnan i förgrunden heter Angelica Engvall. Hon bär vinröd jacka och har glasögon och långt brunt hår.

– Det är egentligen inte så dramatiskt, utan handlar mer om i vilka perioder vi värvar på de olika orterna under året. I stort sett brukar vi sluta på plus, säger Leo Carlsson Välitalo.

Annons

Medlemsantalet sista juni i år summeras till 69 598 personer i Hyresgästföreningen Sydost.

Läs också Ny regionordförande lämnar sina uppdrag Färre tar hjälp av Hyresgästföreningen Fyra röster avgjorde - Urban blir ny regionordförande

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.