Annons

Fler ansluter till Hyresgästföreningen Sydost

Blekinge Statistik för första halvåret visar att Hyresgästföreningen i sydöstra Sverige fortsätter att växa.

Hyresgästföreningen Sydost omfattar sex län: Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Blekinge, Östergötland och Gotland.

Under senare år har regionen sakta men säkert lockat allt fler nya medlemmar till föreningen. Så är även fallet under första halvåret i år då antalet medlemmar ökade med 203 personer.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det är en trend som Leo Carlsson Välitalo, enhetschef för medlemsrekryteringen i region Sydost, hoppas håller i sig.

Annons

– Det känns alltid jättebra att vi har en ökning när halvåret har gått. Ett av våra övergripande mål är att vi ska öka varje år och det har vi gjort de senaste åren. Det behöver inte vara med tusen personer, men ändå att det är en liten ökning. Det är en temperatur på verksamheten och folks engagemang. Och det visar att vi har en fungerande verksamhet, säger Leo Carlsson Välitalo.

Även om antalet medlemmar ökat totalt sett så är det två län, Blekinge och Östergötland, som visar minussiffror för första halvåret 2013.

Läs ocksåSå ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevaldaInger Borg, regionordförande Sydost.

– Det är egentligen inte så dramatiskt, utan handlar mer om i vilka perioder vi värvar på de olika orterna under året. I stort sett brukar vi sluta på plus, säger Leo Carlsson Välitalo.

Annons

Medlemsantalet sista juni i år summeras till 69 598 personer i Hyresgästföreningen Sydost.

Läs också Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Angelica får inte vara medlem - utesluts efter konflikt om hyror Ny regionordförande lämnar sina uppdrag Färre tar hjälp av Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.