Annons

Fler besök i bostadskvarteren

Jönköping 2011 blir ett nytt år med ett nygammalt arbetssätt. Hyresgästföreningen Vätterbygden tänker hälsa på i bostadsområdena på ett mer aktivt sätt i syfte att skapa dialog och fånga upp intresserade hyresgäster.

Lena Åhrlin är inne på sitt fjärde år som ordförande i hyresgästföreningen Vätterbygden, där kommunerna Jönköping och Habo ingår. Hon summerar 2010 som ett normalt år.

— De lokala hyresgästföreningarna har haft sina träffar och arrangemang. De är duktiga på att hålla igång, säger hon.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
 
Nästa år tänker Vätterbygden prova nygamla vägar att nå ut.
 
Vi ska jobba lite som man gjorde förr, på gammalt traditionellt och hederligt vis. Förr var man ju ute mer och nu är vi på väg tillbaka igen. Till sommaren tänker vi åka ut till våra bostadsområden. Hyresgästerna ska inte behöva komma till oss utan vi ska komma till dem. Vi ska finnas ute på fältet och svara på frågor och kanske träffa nya medlemmar. Baktanken är ju att vi ska få fler medlemmar och fler förtroendevalda. Men riktigt hur vi ska göra är inte klart ännu utan vi är mitt i planeringen, berättar Lena Åhrlin.
 
Arbetssättet är helt i linje med Hyresgästföreningens Agenda 2016.
 
— Med tanke på att folk är så upptagna så kanske vi kan hitta nya arbetsformer, inte bara traditionella styrelsemöten. Det är det Agenda 2016 går ut på, säger Lena Åhrlin.
 
Vätterbygden har  drygt 6 500 medlemmar och är den största hyresgästföreningen i Jönköpings län..

Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.