Annons

”Fler bostadsföretag borde sälja fastigheter”

Dalarna Kvarteret Lantmätaren i Rättvik är sålt. Kommunala Rättviksfastigheter fick mer än dubbelt så mycket för husen än man hoppats på.

En mycket nöjd vd för Rättviksbostäder, Jan Kans, konstaterar att hans jobb nu är ännu roligare:

– Det här känns jättekul, det är toppen. Vi hade underskattat marknaden, den är hetare än vi trodde. Det här är riktigt bra!

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Jan Kans uppskattade tidigare att Lantmätaren skulle säljas för runt sju miljoner men sedan flera bostadsbolag visat intresse och lagt bud slutade affären med att Uppsalabaserade bolaget Siljan Fastigheter i Dalarna AB köpte de 59 lägenheterna för 16,2 miljoner kronor.

Annons

Pengarna behövs och används redan till reparationer, just nu byter man till exempel 90 fönster i veckan. Och Jan Kans tycker att fler bostadsbolag i Dalarna skulle följa Rättviksfastigheter exempel och sälja fastigheter:

– Jag hoppas andra hänger på så det blir litet fart på marknaden. Vi behöver ju nyproduktion. Men vi behöver få bort sensationsstämpeln, det är inget konstigt att vi säljer fastigheter, det kommer vi att göra fler gånger.

Läs ocksåAlingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:nMikael Dolietis vd för Alingsåshem.

Vilka fastigheter som står på tur att säljas vill Jan Kans inte gå in på i dag:

Annons

– Vi tar en sak i taget men det här kommer vi att göra igen och när det blir aktuellt så kommer vi att informera om det.

Läs också Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas Du betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna" Varbergs Bostad säljer Evelinas hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.