Annons

Fler rivningar att vänta i Strömsund

Strömsund ​I Strömsund finns varken byggbehov eller bostadsköer. Trots avveckling av 564 lägenheter måste fler bort.
Läget i Strömsund är prekärt. Hög medelålder bland invånarna, fastigheter byggda på 60-talet och outhyrda lägenheter är en utmaning för både allmännyttan och Hyresgästföreningen.
 
– Vår viktigaste fråga är att trots allt försöka hålla hyrorna på en rimlig nivå, säger Ann-Marie Blomqvist, ordförande i Hyresgästföreningen. Många hyresgäster är äldre människor med låga inkomster.
 
Att inte hyresgästerna tvingas betala för förluster för de outhyrda lägenheterna inom allmännyttan är en annan stridsfråga.
 
– Man får en känsla av att kommunledningen gett upp, menar Kjell Karlsson.
 
Hans Wessén, (rättvis demokrati), är ny ordförande för Strömsunds hyresbostäder. Han vill absolut inte vara uppgiven.
 
– Nej. Den nya styrelsen kommer inte att acceptera att tio procent av lägenheterna står tomma. Vi måste se till att vårt bestånd blir attraktivare genom att bygga hissar och dra in bredband. Vi ser ju att det är kö till de privata fastighetsägare som har detta. Vi måste få till en utveckling.
 
Fakta: I likhet med många andra kommuner med lägenhetsöverskott och stora hyresförluster slöt Strömsunds kommun ett avtal med den statliga bostadsdelegationen år 2000. Allmännyttan, Strömsunds Hyresbostäder AB, avvecklade 564 lägenheter. I gengäld fick kommunen ett statligt bidrag på 11,4 miljoner kronor. I dag har bolaget 950 lägenheter, tio procent av dem är tomma och ytterligare avvecklingar planeras.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas" Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Billiga lägenheter rivs för att ge plats åt nybyggen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.