HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fler topprenoveringar oroar Hyresgästföreningen

Skåne Fler topprenoverade lägenheter. Färre lägenheter med överkomlig hyra. Hyresgästföreningen är kritisk.

– Den enskilda lägenheten som renoveras är inget större problem, utan problemet uppstår över tid. Hur ser det ut om tio år? Det kommer inte att finnas några billiga hyresrätter kvar, säger Joakim Lund, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.

Men finns det inte ett behov av renovering?
– Jo, men man måste inte renovera på den nivån, med parkettgolv i alla rum och tvättpelare i varje lägenhet.

Läs ocksåFolkets hus till salu kan bli bostäderFolkets hus i Helsingborg.

Varför går ni med på renoveringarna och hyreshöjningarna?
– När lägenheten står tom får hyresvärden göra som man vill. Det går inte att stoppa renoveringarna och när det väl är renoverat har hyresvärden rätt att höja hyran. Höjningen följer Malmömodellen.

 Kenneth Gustavsson, regionordförande för Hyresgästföreningen i södra Skåne, delar oron inför framtiden.
– Vi säger inte nej till renovering men man måste renovera med måtta. Beslutet måste vila på rimliga grunder, säger han.

Läs också:

Läs ocksåHyresvärdens märkliga krav i Marias hyreskontrakt: "Förstod först efteråt vad jag signerat"En kvinna står på en farstubro och tittar ut, förbi kameran. Hon har glasögon och rödaktigt hår i axellängd. På sig har hon en lilablå munkjacka med rosa blixtlås och svarta byxor. Händerna har hon bakom ryggen. Huset bakom henne är gulrappat och i två våningar. Av verandan syns två vita pelare, ett vitt räcke samt ett trappräcke. Utanför räcket står en urna med ljung på en mörk pelare. Bakom verandan skymtar en gräsmatta med träd.

Dyrt när gammalt blir nytt

Läs också Här är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022 Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang Överenskommelsen klar – hyrorna höjs för 165 000 Stockholmare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.