Annons

Fler topprenoveringar oroar Hyresgästföreningen

Skåne Fler topprenoverade lägenheter. Färre lägenheter med överkomlig hyra. Hyresgästföreningen är kritisk.

– Den enskilda lägenheten som renoveras är inget större problem, utan problemet uppstår över tid. Hur ser det ut om tio år? Det kommer inte att finnas några billiga hyresrätter kvar, säger Joakim Lund, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.

Men finns det inte ett behov av renovering?
– Jo, men man måste inte renovera på den nivån, med parkettgolv i alla rum och tvättpelare i varje lägenhet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Varför går ni med på renoveringarna och hyreshöjningarna?
– När lägenheten står tom får hyresvärden göra som man vill. Det går inte att stoppa renoveringarna och när det väl är renoverat har hyresvärden rätt att höja hyran. Höjningen följer Malmömodellen.

Annons

 Kenneth Gustavsson, regionordförande för Hyresgästföreningen i södra Skåne, delar oron inför framtiden.
– Vi säger inte nej till renovering men man måste renovera med måtta. Beslutet måste vila på rimliga grunder, säger han.

Läs också:

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Dyrt när gammalt blir nytt

Läs också Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.