Annons

Folkpartiet har inga planer på att sälja Skurupshem

Skurup Folkpartiet i Skurup tillbakavisar nyheten att partiet skulle vilja sälja det kommunala bostadsbolaget för att kunna göra större investeringar i trygghet och trivsel i kommunen.

– Det är en stor tidningsanka. Vi har inte för avsikt att sälja rubbet utan journalisten har ryckt det vi sa ur sitt sammanhang, säger Sven Rosengren (Fp), ordförande i kommunfullmäktige.

Det var på en presskonferens som Sven Rosengren och Camilla Neptune, ordförande i Skurupshems styrelse, lanserade Folkpartiets tankar för framtiden i Skurup. Partiet vill se större investeringar i trygghet och trivsel för kommuninvånarna. Skolorna behöver rustas upp, lärarna behöver få mer tid till undervisning, man vill återinföra fältassistenter och förbättra utemiljön i kommunen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det var vid frågan om hur dessa satsningar skulle finansieras som missförståndet uppstod, enligt Sven Rosengren.

– Jag sa bara att Skurup är en rik kommun. Vi har ett stort bostadsbolag, ett elverk och hel bondgård där vi har lantbruksskola. Vi måste kunna diskutera hur det uppbyggda kapitalet ska förvaltas.

Annons

Enligt honom finns det inga planer på att sälja Skurupshem. Inte heller är det aktuellt att sälja delar av bolaget för att använda vinsten till annan kommunal verksamhet.  

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

– Däremot kan jag tänka mig att sälja delar av bolaget för att kunna bygga nytt. Men det finns inga konkreta planer i dagsläget. När det gäller sådana här frågor kring att utveckla bolaget är det helt upp till bolagets egen styrelse.

Så du ser ett värde i att kommunen har ett eget bostadsbolag?

Annons

– Allt detta var nödvändigt en gång i tiden. Jag tycker inte det är en primär kommunal angelägenhet att i dag äga så mycket som över 1 000 lägenheter i en liten kommun med 15 000 invånare. Men det står i bolagets stadgar att bolaget ska ta ett socialt ansvar och det är ett skäl för kommunen.

Läs ocksåAlingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:nMikael Dolietis vd för Alingsåshem.
Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.