HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Folkpartiet har inga planer på att sälja Skurupshem

Skurup Folkpartiet i Skurup tillbakavisar nyheten att partiet skulle vilja sälja det kommunala bostadsbolaget för att kunna göra större investeringar i trygghet och trivsel i kommunen.

– Det är en stor tidningsanka. Vi har inte för avsikt att sälja rubbet utan journalisten har ryckt det vi sa ur sitt sammanhang, säger Sven Rosengren (Fp), ordförande i kommunfullmäktige.

Det var på en presskonferens som Sven Rosengren och Camilla Neptune, ordförande i Skurupshems styrelse, lanserade Folkpartiets tankar för framtiden i Skurup. Partiet vill se större investeringar i trygghet och trivsel för kommuninvånarna. Skolorna behöver rustas upp, lärarna behöver få mer tid till undervisning, man vill återinföra fältassistenter och förbättra utemiljön i kommunen.

Läs ocksåPlaner på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas

Det var vid frågan om hur dessa satsningar skulle finansieras som missförståndet uppstod, enligt Sven Rosengren.

– Jag sa bara att Skurup är en rik kommun. Vi har ett stort bostadsbolag, ett elverk och hel bondgård där vi har lantbruksskola. Vi måste kunna diskutera hur det uppbyggda kapitalet ska förvaltas.

Enligt honom finns det inga planer på att sälja Skurupshem. Inte heller är det aktuellt att sälja delar av bolaget för att använda vinsten till annan kommunal verksamhet.  

Läs ocksåOckupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

– Däremot kan jag tänka mig att sälja delar av bolaget för att kunna bygga nytt. Men det finns inga konkreta planer i dagsläget. När det gäller sådana här frågor kring att utveckla bolaget är det helt upp till bolagets egen styrelse.

Så du ser ett värde i att kommunen har ett eget bostadsbolag?

– Allt detta var nödvändigt en gång i tiden. Jag tycker inte det är en primär kommunal angelägenhet att i dag äga så mycket som över 1 000 lägenheter i en liten kommun med 15 000 invånare. Men det står i bolagets stadgar att bolaget ska ta ett socialt ansvar och det är ett skäl för kommunen.

Läs ocksåÖver 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda
Läs också (V) tar strid mot försäljning av Alingsåshems lägenheter Sälja eller inte sälja hyresrätter? - det är frågan för Skövdebostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.