Annons

Föräldrar får inte byta lägenheter

Linköping Två föräldrar nekas att byta lägenhet med varandra. Anledningen är att en av dem nyss bytt bostad med en annan granne.

Kvinnan och mannen var tidigare sambo men har efter separation varsin lägenhet i samma bostadsområde i Linköping. De har två gemensamma barn, som numera bor mest hos sin mamma.

Mannens bostad ligger i markplan, medan kvinnans finns på fjärde våningen. Båda lägenheterna har fyra rum och kök. Föräldrarna bedömer att det vore bättre för barnen att bo i lägenheten på bottenvåningen och vände sig därför till sin hyresvärd Stångåstaden med begäran om att få byta bostad med varandra. Men Stångåstaden sa nej eftersom kvinnan precis bytt med en annan granne för att få en större lägenhet. Hon hann bara bo i den lägenheten ett till två dygn innan hon begärde att få byta igen, denna gång med den före detta sambon. Dessutom, menar Stångåstaden, kan det vara orättvist mot andra hyresgäster om inte kösystemet följs.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Föräldraparet ansökte hos hyresnämnden om att ändå få genomföra bytet. Nämnden har nu avslagit ansökan och konstaterar i sitt beslut att Stångåstadens argument om att det gått för kort tid sedan det förra bytet är relevant och stöds av rättspraxis. Några beaktansvärda skäl för att ändå låta föräldrarna byta finns inte, anser nämnden.

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.