HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förening återuppstår på Gotland

Gotland Sökandet efter nya aktiva har gett resultat. I slutet av mars kan Hyresgästföreningen återfå en styrelse på Gotland.
Foto: Jenny Knutsson
Hyresgästföreningen på Gotland vill byta region.

Det var för två år sedan som hela styrelsen avgick i Hyresgästföreningen på Gotland. Sedan dess har föreningen stått utan någon styrelse på ön och arbetet med att få fram nya kandidater har gått trögt. Trots att föreningen har cirka 2 700 medlemmar på Gotland har det varit svårt att få intresserade medlemmar att ställa upp.

I höstas tillsattes en interimstyrelse bestående av tre personer med uppdrag att fungera som en valberedning. De har nu lyckats hitta fem personer som är intresserade att engagera sig i styrelsearbetet. På årsmötet den 23 mars är det tänkt att den nya styrelsen ska väljas.

Läs ocksåHyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll

Vilka de fem kandidaterna är har föreningen inte velat avslöja ännu.

Läs också Angelica får inte vara medlem - utesluts efter konflikt om hyror Ny regionordförande lämnar sina uppdrag Färre tar hjälp av Hyresgästföreningen Fyra röster avgjorde - Urban blir ny regionordförande

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.