Annons

Föreslår arvode för affischering

Gävleborg Regionens arvodesgrupp föreslår ersättning för affischering. 2 kronor per affisch ska de förtroendevalda kunna få enligt förslaget.

Som Hem & Hyra tidigare berättat i ett antal artiklar ska arvodesreglementet i Aros-Gävles regionstyrelse och föreningar göras om. Bakgrunden till det är bland annat det som hände i Uppsala-Knivsta och Västeråsföreningarna där förtroendevalda tog ut hundratusentals kronor i sammanträdesarvoden.

– Det ska inte utgå sammanträdesarvoden när man affischerar eller delar ut flygblad men samtidigt vill vi ju ge dem som jobbar mer än andra en morot, säger regionstyrelsens ordförande Torbjörn Rönnkvist.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt förslaget ska det utgå arvode med 2 kronor per uppsatt affisch, 1,5o kronor per utdelat flygblad och 2 kronor per utdelad adresserad försändelse. Tanken är att ersättningarna ska ges till dem som är förtroendevalda på region- och föreningsnivå.

Annons

– Vi får se vad regionstyrelsen säger på torsdag. Det är inte säkert att det går igenom, säger Torbjörn Rönnkvist.

Enligt förslaget kommer Torbjörn Rönnkvist i sin egenskap av regionordförande att arvoderas med ett inkomstbasbelopp, 54 600 kronor, per år. Till det kommer sammanträdesarvoden med 300 kronor för en halv dag, upp till fyra timmar, och 550 kronor för en hel dag, fyra till åtta timmar.

Läs ocksåHär är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022

Föreningsordförandena får 20 procent av ett inkomstbasbelopp per år och regionstyrelseledamöterna får 10 procent av inkomstbasbeloppet enligt den andra arvodesgruppens förslag. Det motsvarar 10 920 kronor respektive 5 46o kronor.

Annons

Den första arvodesgruppen ville sänka kostaderna för arvodena till de förtroendevalda bland annat genom att i princip slopa sammanträdesarvodena och istället ha prisbasbeloppet som är cirka 10 000 kronor lägre som grund.

Läs också Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster Ny regionordförande i Aros-Gävle på plats efter dödsfallet Aros-Gävles regionordförande Torbjörn Rönnkvist död i covid-19 Här slipper hyresgästerna hyreshöjning 2021

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.