HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förlikning i Blötberget

Ludvika Det blev förlikning mellan Hyresgästföreningen och Blötbergets fastigheter AB i hyresnämnden. Bostadsföretaget har lovat åtgärda de brister som finns i lägenheterna.

Fastighetsägaren medgav den här gången de brister i lägenheter och på fastigheter som hyresgästerna anmält till Hyresgästföreningen. Flera av bristerna hade också åtgärdats inför mötet i hyresnämnden igår.

– Jag är nöjd så här långt. De har medgivit att det finns brister och det är viktigt, säger ärendehandläggare Jonas Fredriksson på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Läs ocksåSå kan din hyra bli lägre "bakvägen" – EU ger grönt ljus för efterlängtade momsreglermoms på hyran, hyresmom

Hyresnämnden kommer inom en vecka att skicka ut ett förlikningsavtal. Till våren har Blötbergets fastigheter, som i januari fanns med på Hem & Hyras lista över landets värsta hyresvärdar, lovat göra målningsarbeten utomhus.

– Det fanns litet olika uppfattning om hur felanmälan gått till i vissa fall och det behöver redas upp men nu har de i alla fall redan gjort en del av de drygt elva punkter vi lade fram för hyresnämnden, säger Jonas Fredriksson.

Läs också Så ska hyran förhandlas – Hyresgästföreningen överens med värdarna Inneboende bodde kvar med hyresvärd efter att ha anmält honom: "Dålig stämning" Kvinna vräks efter 20 år: ”Otroliga mängder löss” Madeleine, 39, blir yngst i Hyresgästföreningens regionstyrelse: ”Jag tar det på stort allvar”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.