HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Förlikning i Blötberget

Ludvika Det blev förlikning mellan Hyresgästföreningen och Blötbergets fastigheter AB i hyresnämnden. Bostadsföretaget har lovat åtgärda de brister som finns i lägenheterna.

Fastighetsägaren medgav den här gången de brister i lägenheter och på fastigheter som hyresgästerna anmält till Hyresgästföreningen. Flera av bristerna hade också åtgärdats inför mötet i hyresnämnden igår.

– Jag är nöjd så här långt. De har medgivit att det finns brister och det är viktigt, säger ärendehandläggare Jonas Fredriksson på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Annons
Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Hyresnämnden kommer inom en vecka att skicka ut ett förlikningsavtal. Till våren har Blötbergets fastigheter, som i januari fanns med på Hem & Hyras lista över landets värsta hyresvärdar, lovat göra målningsarbeten utomhus.

– Det fanns litet olika uppfattning om hur felanmälan gått till i vissa fall och det behöver redas upp men nu har de i alla fall redan gjort en del av de drygt elva punkter vi lade fram för hyresnämnden, säger Jonas Fredriksson.

Annons
Läs också Över två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.