Annons

Förlikning i Blötberget

Ludvika Det blev förlikning mellan Hyresgästföreningen och Blötbergets fastigheter AB i hyresnämnden. Bostadsföretaget har lovat åtgärda de brister som finns i lägenheterna.

Fastighetsägaren medgav den här gången de brister i lägenheter och på fastigheter som hyresgästerna anmält till Hyresgästföreningen. Flera av bristerna hade också åtgärdats inför mötet i hyresnämnden igår.

– Jag är nöjd så här långt. De har medgivit att det finns brister och det är viktigt, säger ärendehandläggare Jonas Fredriksson på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden kommer inom en vecka att skicka ut ett förlikningsavtal. Till våren har Blötbergets fastigheter, som i januari fanns med på Hem & Hyras lista över landets värsta hyresvärdar, lovat göra målningsarbeten utomhus.

– Det fanns litet olika uppfattning om hur felanmälan gått till i vissa fall och det behöver redas upp men nu har de i alla fall redan gjort en del av de drygt elva punkter vi lade fram för hyresnämnden, säger Jonas Fredriksson.

Annons
Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Så vet du om bristerna i lägenheten är stora nog att åtgärdas – 60-årig kvinna fick nej Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.