Annons

Försäljning av Alingsåshem stoppas

Alingsås Alingsås vill ha kvar hela sitt kommunala bostadsbolag Alingsåshem. Hyresgästföreningen är lättad över beskedet.

– Det är en seger förr oss. Vi har jobbat intensivt för att stoppa att delar av Alingsåshem ska säljas, säger Bengt-Göran Andersson, ledamot i Hyresgästföreningens styrelse i Alingsås.

Andersson pekar på ett brett opinionsarbete som gett resultat, träffar med politiker och en påbörjad namninsamling som nu förmodligen blir inställd.

– Jag har känt ett väldigt stöd från medlemmarna i vårt arbete. Folk har till och med kommit fram på stan och gett sitt stöd. Det känns värdefullt, säger han.

Som Hem & Hyra tidigare berättat var privata Rikshem intresserade av att köpa runt 500 lägenheter. En förstudie inleddes men nu är politikerna överens om att lägga ner undersökningen.

Moderaternas kommunalråd Daniel Filipsson berättade då att ambitionen var om möjligt att frigöra kapital till i första hand vägar och gator. Men nu blir det inget av med det.

Opositionen tycker det är bra att utredningen läggs ned.

– Vi vill ha Alingsåshem i kommunens ägo för att ha ett bra bostadspolitiskt instrument. Kommunen har sociala åtaganden och den enda som är med på det är Alingsåshem, säger Tore Hult (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Hem & Hyra har sökt kommunalrådet Daniel Filipsson (M) flera gånger utan resultat.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.