HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Försäljning av Gråbo förvånar

Gotland Gotlandshems planer att sälja drygt 900 lägenheter väcker kritik. Att Gråbo fanns med på försäljningslistan förvånar Stefan Uddenbrant, ordförande för Hyresgästföreningen på Gotland.
Foto: Jenny Knutsson
Stefan Uddenbrant är ordförande för Hyresgästföreningen på Gotland.

Det var den 25 april som Gotlandshems styrelse presenterade vilka hyresfastigheter som bolaget tänker pröva att sälja. Hus med totalt 944 lägenheter fanns med på listan över tänkbara försäljningsobjekt, vilket motsvarar nästan en femtedel av bolagets bestånd. Ett besked som inte kom som någon större överraskning för Hyresgästföreningen på ön.

— Nej, vi hade en tanke om att det kunde röra sig om den omfattningen, mellan tio och tjugo procent. Det som var lite överraskande var vilka områden som hade valts ut, säger Stefan Uddenbrant, ordförande för Hyresgästföreningen på Gotland.

Läs ocksåGotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästernaGotlandshems hus i Gråbo

Med på säljlistan fanns kvarteren Stäven och Bogen i stadsdelen Gråbo i Visby med totalt 884 lägenheter. Ett område som Gotlandshem gjort stora investeringar i på senare tid.

— Stäven trodde jag faktiskt aldrig. Där har man lagt ner väldigt mycket pengar på PCB-sanering, får man verkligen tillbaka de pengarna man har satsat där. Sedan ligger huvudkontoret i samma kvarter och som man nyligen har renoverat, säger han.

Att bolaget väljer att sälja av fastigheter för att förbättra sin ekonomi tycker han är fel väg att gå.

Annons
Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

— Gör man sig av med fastigheter så minskar ju även hyresintäkterna. Jag tycker man hellre borde sett över ekonomin i bolaget och gjort besparingar genom olika rationaliseringar i stället, säger Stefan Uddenbrant.

Enligt Hyresgästföreningen har säljplanerna inte väckt någon större oro bland medlemmarna ännu.

— Jag tror det här håller på att smälta in lite grann. Deras hyresavtal följer ju med till den nya ägaren så det finns ingen anledning att oroa sig, utan det gäller att sitta still i båten och se vad som händer. Men vill man bo kvar hos Gotlandshem och har tillräckligt med kötid så bör man passa på och byta lägenhet nu.

Läs ocksåGotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter

 

Annons

 

 

 

Läs också Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.