Annons

Försäljning väcker oro i När

Gotland Gotlandshem vill sälja 944 hyreslägenheter. En av dem är Bo och Marina Segerholms radhuslägenhet i samhället När. Här väcker försäljningsplanerna en oro för framtiden.

I det lilla samhället När på östra Gotland har kommunägda Gotlandshem ett radhusområde med 16 lägenheter. Hit flyttade Bo och Marina Segerholm för ett par år sedan, ett beslut de inte har ångrat.

— Vi trivs jättebra här. Det är ett jättefint läge och det är en otroligt bra sammanhållning mellan oss som bor här, säger Marina Segerholm, som i dag passar hunden åt en av grannarna.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men i slutet av april dök plötsligt ett papper upp i brevlådan som berättade att deras radhusområde fanns med på listan över de hus Gotlandshem ska försöka att sälja. Någon ytterligare information från hyresvärden har de inte sett till sedan dess.

— De borde ha samlat oss i bygdegården och berättat vad det är som ska hända. Vad har de för tankar och varför ska man sälja? Jag tycker det verkar helt vansinnigt att sälja. Det kunde ha gett oss mer information, nu är folk oroliga istället för vad som ska hända, säger Bo Segerholm.

Annons

Enligt paret står husen inför ett renoveringsbehov och om en ny ägare satsar på en större upprustning som höjer hyrorna kraftigt kan många tvingas att flytta. Båda hoppas att det blir en lokal fastighetsägare som i så fall tar över eller att Gotlandshem behåller området.

Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem

— Vi trivs bra med Gotlandshem och de känns mer säkra. En liten fastighetsägare kan ju gå omkull, säger Marina Segerholm.

Men Gotlandshem anser att de gett tillräckligt med information kring den planerade försäljningen. Något bostadsmöte ute i området har inte varit aktuellt.

— Det här är en lång och stor process, där vi vill ha en så öppen dialog som möjligt. Har man frågor kring försäljningen så är man välkommen att vända sig till oss. Man har sin bovärd man kan prata med och vi har en kundtjänst man kan kontakta, säger Arild Kleven, marknadschef på Gotlandshem.

Annons
Läs ocksåKraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof"

Enligt Gotlandshem handlar det än så länge endast om att pröva intresset för de utpekade fastigheterna. Intäkterna behövs för att finansiera fortsatt nyproduktion och renovering.Om det blir en försäljning ska det beslutet fattas av regionfullmäktige.

— När vi vet mer så kommer vi att informera det i de informationskanaler vi har, förklarar Arild Kleven.

Läs också Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.