Annons

Förskola blir lägenheter i Åtvidaberg

Åtvidaberg En nedlagd förskola blir fem nya lägenheter i Åtvidaberg. Bakom satsningen står Åtvidabergs bostads AB.

De aktuella lokalerna i området Eksätter har varit bostäder tidigare.

– De byggdes som det på sent 1960-tal. Men på 80-talet behövde kommunen fler dagisplatser så då ändrades användningen. Nu har det byggts ett nytt dagis i stället, säger Fredrik Klint, vd för Åtvidabergs bostads AB.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Därmed kan den före detta förskolan åter bli lägenheter. Det passar enligt Fredrik Klint bra eftersom läget på bostadsmarknaden i Åtvidaberg har förändrats en del under senare tid. Efterfrågan har ökat och antalet tomma lägenheter är betydligt färre än tidigare.

Annons

Arbetet med att bygga om och renovera de fem blivande marklägenheterna pågår. Ambitionen är att allt ska vara klart för inflyttning till 1 maj. Några, men inte alla, är uthyrda.

Fredrik Klint berättar att ombyggnationen är omfattande. Planlösning och rumsfördelning ändras. En arkitekt har anlitats för detta.

Annons
Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

– En tvåa blir en trea och en trea en fyra. Vi satsar på öppen planlösning för det är ju modernt.

Läs också Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse Vattenverk kan sätta käppar i hjulet för Edethus byggplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.