HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Förslag om vad som ska säljas klart i Växjö

Växjö Över tusen kommunägda lägenheter på Teleborg, Araby och Campus ska få nya ägare. Om en vecka tas ett första beslut om försäljningarna.

I dag lämnade styrgruppen som utreder fusionen mellan Växjöhem och Hyresbostäder in sitt förslag till kommunstyrelsen. Det är en lunta på 40 sidor som tar upp processen om hur fusionen ska gå till och hur det nya bolaget ska se ut ekonomiskt när det börjar verka första januari 2014.

Det nya bolaget förseslås bestå av ungefär 9 100 lägenheter, varav 6 673 är familjebostäder, 518 vårdbostäder samt 1 885 studentlägenheter.

Läs ocksåHyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

Det innebär en krympning av kostymen, precis som fullmäktige beslutat. Projektgruppens förslag pekar ut vilka områden som ska gå under klubban.  Totalt handlar det om 1 298 lägenheter med tillhörande lokaler.

Följande områden ska säljas:

Annons
  • Kvarteret Alabastern på Araby; Nydalavägen 2–14 och 14–24 samt Hjalmar Petris väg 6–14.Totalt 313 lägenheter. Det nybyggda höghuset ingår inte i försäljningen.
  • Delar av kvarteret Idet 1på Campus. Totalt 422 studentlägenheter
  • Hästhagen 1 på Teleborg; Furutåvägen 10–58. Totalt 284 lägenheter.
  • Paris 1/Skrindan 1 på Västra Teleborg; Plogvägen 103–107. Totalt 72 lägenheter.
  • Hovslund på Hov, totalt 121 lägenheter, både vårdbostäder och familjebostäder.
  • Birka vårdcentral på Öster med 86 vårdbostäder.

Förslaget lämnades in i eftermiddag parallellt till kommunstyrelsen och styrelsen för moderbolaget VKAB. Tanken är att ärendet ska komma upp på VKAB:s styrelsemöte 14 december, och på kommunstyrelsens arbetsutskott senare samma dag.

Orsaken till detta är att vinna tid, med tanke på att en fusion kan ta upp till sju månader och även fullmäktige måste fatta slutgiltigt beslut.

När det gäller hur organisationen och personalstyrkan ska se ut i det nya bolaget så framgår det i styrgruppens förslag att det är en fråga som ska få högsta prioritet så fort fullmäktige fattat beslut om sammanslagningen.

Annons

Ett förslag på organisation beräknas vara klart tidigast då fusionen genomförts, vilket uppskattas vara klart tidigast under september 2013.

Läs ocksåTvå lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Omfattande jobb när ett plus ett blir ett i Växjö

Läs också Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över Över 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda (V) tar strid mot försäljning av Alingsåshems lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.