Annons

Första mötet för ny Malmöförening

Malmö Nybildade föreningen Malmö Västra höll ett välbesökt första årsmöte. En ny styrelse valdes med både nya och gamla ansikten. Ordförandeposten gick till Kenneth Gustavsson.
Foto: Andreas Brunner
, , , , , ,

Som Hem & Hyra tidigare skrivit beslutade Hyresgästföreningens regionfullmäktige förra året att lägga ner en av de tre Malmöföreningarna, Centrum/ Öst,  och dela upp medlemmarna mellan de två övriga. Orsaken var svårigheter att hitta folk som vill engagera sig som förtroendevalda och fylla styrelseposterna. Gamla Malmö Sydväst har nu tagit över hälften av medlemmarna och samtidigt bytt namn till Malmö Västra. Den nya föreningen har därmed omkring 12 500 medlemmar.

På torsdagen var det dags för första årsmötet för Malmö Västra. 100 röstberättigade medlemmar hade trotsat vinterrusket och tagit sig till Folkets Hus för att bland annat välja en ny styrelse. Kenneth Gustavsson, regionordförande för Hyresgästföreningen i södra Skåne, höll ett inledningsanförande där han i egenskap av interimsordförande för den nybildade föreningen manade till samling och enighet:

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Under 2015 har vi lagt jättemycket kraft på interna stridigheter och ifrågasatt valberedning, enskilda ledamöter, revisorer. Det är inte ok. Vi måste rikta våra krafter utåt. 

Därefter godkände mötet valberedningens förslag till ny föreningsstyrelse med en mindre justering bland ersättarna, Susanne Forsberg från den lokala hyresgästföreningen Rönneholm blev efter omröstning invald i stället för valberedningens kandidat Hans Markström. Kenneth Gustavsson valdes till ordförande för den nya föreningen.

– Det fanns ingen kandidat. Och när jag blev tillfrågad av valberedningen så kände jag mitt ansvar, kommenterar han valet efter mötet.

Läs ocksåNu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende”En tvådelad bild. Ena delen visar en äldre kvinna och en yngre man som står tätt intill varandra. och ler båda två. De är klädda i stövlar och handskar. Den andra delen visar gurkor.

Men är det här inte att sitta på dubbla stolar?

– Jo, det är det men det har jag ju redan gjort i två år då jag var ordförande för Centrum/Öst samtidigt som jag var regionordförande. En duktigt ordförande delegerar arbetet, säger Kenneth Gustavsson.

Han tror att de interna stridigheterna, bland annat avgick hela Syd Västs styrelse under 2015, kan ha bidragit till svårigheterna att hitta en kandidat till ordförandeposten.

Läs ocksåDen stora hyresstriden är över – värdarna backar om dubbelhöjningenDemonstration mot dubbelhöjningen och en graffitivägg.

– Det är inte lätt att ta över som ny och städa upp, säger han.

I övrigt är Kenneth Gustavsson nöjd med styrelsens sammansättning

Annons

– Vi har föryngrat oss och fått in fler kvinnor.

Ann Sunström är en av dem som blev invalda i styrelsen. Hon är ny i Hyresgästföreningen men har tidigare varit partipolitiskt aktiv.

– Jag bara väntade på ett tillfälle att engagera mig i något när det här dök upp.  Hyresrätten är en hjärtefråga för mig. säger hon.

 

Föreningsstyrelse som valdes på årsmötet: 

Kenneth Gustavsson, ordförande, 2 år

Elisabeth Andersson, 2 år

Lars Närvall, 2 år

Ingegärd Holmberg, 1 år

Kostadin Pavlov, 1 år

Annons

Anna Sunström, 1 år

Pia Lumpus, 2 år

Malahat Rezaei, ersättare, 1 år

Susanne Forsberg, ersättare, 1 år

Revisorer

Sam Ohlsson, 1 år

Tove Karlsson, 1 år

Per Arne Andersson, ersättare, 1 år

Läs också Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.