Annons

Första multiarenan invigd i Landskrona

Landskrona Idag invigdes den första multiarenan på Koppargården i Landskrona. Arenan är ett samarbete mellan Hyresgästföreningen och Landskronahem.

”Vi kommer att spela mycket här”, säger en kille som precis gått av planen efter att ha invigt Landskronas första multiarena. Tidigare stod här två höghus som revs strax innan jul förra året. Nu står här istället en helt ny multiarena som kan användas till fotboll, bandy, volleyboll och basket.

– Tanken var att skapa en mötesplats för barn och ungdomar. Vi gick ut och frågade ungdomar vad de ville ha och det här var svaret. Det känns roligt att stå här idag, säger EvaLena Cronhamn, boende- och marknadschef vid Landskronahem.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Projektet utformades tillsammans med Hyresgästföreningen och multiarenan kostade cirka 500 000 kronor. Projektet vänder sig främst till pojkar något som väckt en del uppståndelse.

– Vi gör mycket enbart för flickor men de projekten får vi aldrig några frågor på. När vi gör detta för pojkar ifrågasätts det på ett helt annat sätt. Arenan är ju öppen för både pojkar och flickor. Men när vi arbetade fram idén arbetade vi mycket mot pojkar. Vi ville fånga upp killar som hittade på småbus i området, säger EvaLena Cronhamn.

Annons
Läs också Därför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp” Jan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i Landskrona Landskronahem kan frysa sin bostadskö Miljardsatsning i rullning - men har folk råd att bo kvar? Landskronahem blir granne med hyresgästerna på Karlslund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.