Annons

Första spadtaget för Skördetröskan

Trollhättan Om drygt ett år ska 26 radhuslägenheter vara klara för inflyttning i kvarteret Skördetröskan på Kronogården i Trollhättan. I dag togs första spadtaget.
Foto: Kajsa Wedberg
Med gemensamma krafter satte Christer Larsson från byggföretaget Serneke, kommunalrådet Paul Åkerlund (S) och Eidars vd Urban Blom spaden i marken för det nya kvarteret Skördetröskan på Kronogården. Sedan var det sjuåriga Aulona Fazlius tur att avtäcka skylten som visar hur husen kommer att se ut.

Just där Kronogårdens gamla skola en gång låg ska det kommunala bostadsbolaget Eidars nya radhusområde byggas. 

– Det här är bara starten för en rad satsningar på nybyggen som vi nu har framför oss. Och det behövs om vi ska lyckas hålla vårt löfte om att bygga 1 000 nya lägenheter innan det är dags för sjuåriga Aulona Fazliu här att flytta hemifrån, sade Eidars vd Urban Blom.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Aulona Fazliu fanns på plats för att hjälpa till med avtäckningen av den skylt som visar hur det nya kvartet ska se ut. 

– Det ser fint ut. Jag tror det blir bra att bo här, sade Aulona. 

Annons

När det första spadtaget skulle tas fick dock de tre invigningsgrävarna, Urban Blom, kommunalrådet Paul Åkerlund (S) och Christer Larsson från byggföretaget Serneke lite problem. För att gräva i frusen mark är inte lätt, inte ens med gemensamma krafter. 

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

 – Vi får hoppas att resten av bygget går bättre, skrattade Åkerlund. 

De 26 radhuslägenheterna kommer att ha tre till fem rum och egen uteplats. Inflyttning blir det inför sommaren 2017.

Annons
Läs också Bostadsbolaget säljer ut drygt 170 centrala lägenheter Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.