HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Första spadtaget för Skördetröskan

Trollhättan Om drygt ett år ska 26 radhuslägenheter vara klara för inflyttning i kvarteret Skördetröskan på Kronogården i Trollhättan. I dag togs första spadtaget.
Foto: Kajsa Wedberg
Med gemensamma krafter satte Christer Larsson från byggföretaget Serneke, kommunalrådet Paul Åkerlund (S) och Eidars vd Urban Blom spaden i marken för det nya kvarteret Skördetröskan på Kronogården. Sedan var det sjuåriga Aulona Fazlius tur att avtäcka skylten som visar hur husen kommer att se ut.

Just där Kronogårdens gamla skola en gång låg ska det kommunala bostadsbolaget Eidars nya radhusområde byggas. 

– Det här är bara starten för en rad satsningar på nybyggen som vi nu har framför oss. Och det behövs om vi ska lyckas hålla vårt löfte om att bygga 1 000 nya lägenheter innan det är dags för sjuåriga Aulona Fazliu här att flytta hemifrån, sade Eidars vd Urban Blom.

Läs ocksåHyresgäster får hjälp att kolla lägenheten och lära sig om rättigheter och skyldigheter

Aulona Fazliu fanns på plats för att hjälpa till med avtäckningen av den skylt som visar hur det nya kvartet ska se ut. 

– Det ser fint ut. Jag tror det blir bra att bo här, sade Aulona. 

När det första spadtaget skulle tas fick dock de tre invigningsgrävarna, Urban Blom, kommunalrådet Paul Åkerlund (S) och Christer Larsson från byggföretaget Serneke lite problem. För att gräva i frusen mark är inte lätt, inte ens med gemensamma krafter. 

Läs också"Ansvarslöst av kommunala bolag" - förhandlingschef fördömer strandningarMagnus Elsing, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg.

 – Vi får hoppas att resten av bygget går bättre, skrattade Åkerlund. 

De 26 radhuslägenheterna kommer att ha tre till fem rum och egen uteplats. Inflyttning blir det inför sommaren 2017.

Läs också Hyresvärdarna satsar på Huskurage - men metoden får också kritik Tröstlös väntan på större lägenhet för fyrabarnsfamiljen Evert Saffo, Hyresgästföreningen: ”Synd att stödet försvann även om det inte alltid träffade rätt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.