HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fortsatt svårt för flyktingar att få bostad

Västra Götaland ​Brist på stora lägenheter och på hyresrätter. Det är de två vanligaste hindren för flyktingar i Bohus-Älvsborg att få lägenhet.

​Det är länsstyrelsen i Västra Götaland som undersökt frågan i Bostadsmarknadsenkäten 2008. Problemen väntas öka något enligt svaren från de 14 kommunerna i området.

På ett års sikt anger 8 kommuner att det är svårt eller mycket svårt att tillgodose behovet av bostäder till flyktinghushåll. På tre års sikt förutspår ytterligare en kommun, Tanum, svårigheter att hitta boende till flyktingar.

Läs ocksåHannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva”Hanna Veretennykova och Oleg Makarov med barnen Maria och Michael är flyktingar från Charkiv i Ukraina. Tack vare massflyktsdirektivet kan de stanna i Sverige, men det går för närvarande inte att komma vidare i asylprocessen.

Nästan alla kommuner samverkar regelbundet med allmännyttan för att få fram bostäder åt flyktingar. I Strömstad, Vänersborg och Trollhättan förutsätts dock flyktinghushållen lösa sina bostadsbehov på egen hand.

Följande kommuner har angett svårigheter att hitta bostäder åt flyktingar på ett och tre års sikt:
Dals-Ed
Lilla Edet
Mellerud
Munkedal
Sotenäs
Strömstad
Trollhättan
Uddevalla
Vänersborg
Källa: Bostadsmarknadsenkäten 2008, länsstyrelsen i Västra Götaland

Läs också Gravida Maria om sitt korttidskontrakt: ”Glad bara jag inte behöver flytta under förlossningen” Allt fler osäkra kontrakt i Göteborg – privatvärdarna har flest Moa, 25 år med Aspergers - "Svårt att ta in att jag fått ett eget hem" Luleå lider av växtvärk när näringslivet växer kraftigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.