Annons

Fortsatt svårt för flyktingar att få bostad

Västra Götaland ​Brist på stora lägenheter och på hyresrätter. Det är de två vanligaste hindren för flyktingar i Bohus-Älvsborg att få lägenhet.

​Det är länsstyrelsen i Västra Götaland som undersökt frågan i Bostadsmarknadsenkäten 2008. Problemen väntas öka något enligt svaren från de 14 kommunerna i området.

På ett års sikt anger 8 kommuner att det är svårt eller mycket svårt att tillgodose behovet av bostäder till flyktinghushåll. På tre års sikt förutspår ytterligare en kommun, Tanum, svårigheter att hitta boende till flyktingar.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Nästan alla kommuner samverkar regelbundet med allmännyttan för att få fram bostäder åt flyktingar. I Strömstad, Vänersborg och Trollhättan förutsätts dock flyktinghushållen lösa sina bostadsbehov på egen hand.

Följande kommuner har angett svårigheter att hitta bostäder åt flyktingar på ett och tre års sikt:
Dals-Ed
Lilla Edet
Mellerud
Munkedal
Sotenäs
Strömstad
Trollhättan
Uddevalla
Vänersborg
Källa: Bostadsmarknadsenkäten 2008, länsstyrelsen i Västra Götaland

Annons
Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.