Annons

Fortsatt tvångsförvaltning för ökänd värd i Hägersten

Hägersten Hovrätten avslog KB Fastlagens överklande av tvångsförvaltningen. Familjebostäder får fortsätta sköta om huset åtminstone fram till sommaren 2020.
Fastlagsvägen 15-17 i Hägersten var i uselt skick innan fasaden renoverades.
Foto: Hyresgästföreningen
Fastlagsvägen 15-17 i Hägersten var i uselt skick innan fasaden renoverades.

Hovrätten avgjorde målet utan muntlig förhandling och beslutet blev likadant som i hyresnämnden. Fastigheten på Fastlagsvägen 15-17 ska tvångsförvaltas till juni 2020.

Huset var så fuktskadat så att det syntes utifrån, möglet klättrade på väggarna och fönstren ruttnade och gick inte att stänga. Hyresvärden KB Fastlagen hävdade i hovrätten att hyresnämnden brytt sig alldeles för mycket om äldre brister som redan åtgärdats. Hyresgästföreningen svarar att värden haft två år på sig men ändå inte åtgärdat fuktskador i badrummen, till exempel. Familjebostäder, som nu tvångsförvaltar fastigheten, menar att det på kort sikt finns behov av stambyte, dränering kring byggnaden och att utreda vissa boendes kontraktsförhållanden.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Det är bra att ett beslut nu kommit. Det innebär att Familjebostäder kommer att rensa upp i kontraktsdjungeln. Det finns flera bulvankontrakt, påhittade andrahandskontrakt med höga hyresnivåer, säger Bengt Öhman, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons

Att beslutet tagit över ett år innebär i pratiken att tvångsförvaltaren inte haft möjlighet att låna pengar för att genomföra renovering.

– Nu kan hyresgästerna känna sig trygga i åtminstone två år till. De får en förvaltning som kommer att ge schysta boendeförhållanden. Jag utgår ifrån att tvångsförvaltaren kommer att kicka igång de nödvändiga åtgärderna som behövs, säger Bengt Öhman.

Annons
Läs ocksåAnn-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”Bengt och Ann-Charlotte Wassenius, Sture och Ann-Christin Sallander, Mars, Trollhättan, Eidar, kollage, KW

Familjebostäder har väntat på hovrättens beslut och kommer nu att prioritera vilka åtgärder de ska börja med.
– Den inventering som gjorts har tittat på el, vvs och mark. Det finns till exempel höga fuktvärden som behöver åtgärdas. Men först måste vi göra en djupare undersökning för att ta reda på var fukten kommer ifrån, vi kan inte bara måla över skadan, säger Thomas Bergström, marknadskommunikatör på Familjebostäder.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia" Efter ombildningen – blir av med sin uteplats: "Det kan bli bråk" Bytte lägenhet med dottern men flyttade aldrig in – räddas i hovrätten Friad i tingsrätten, fälld i hovrätten – kvinna får böter för folkbokföringsbrott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.