Annons

Förvarade stöldgods i vanvårdad lägenhet – 30-årig kvinna vräks

Lilla Edet Sönderslagen toalett, stinkande akvarium och förvaring av stöldgods fick hyresvärden att tröttna. Nu vräks den 30-åriga kvinnan från lägenheten i Lilla Edet.
Hyresnämnden gick på värdens linje. Kvinnan i Lilla Edet tvingas flytta från sin lägenhet på grund av vanvård.
Foto: AnnaKarin Löwendal / Hyresnämnden
Hyresnämnden gick på värdens linje. Kvinnan i Lilla Edet tvingas flytta från sin lägenhet på grund av vanvård.

Det är hyresnämnden i Göteborg som beslutat att värdens uppsägning ska stå fast. Ärendet handlar om en kvinna i 30-årsåldern som hyr en tvårummare av Karlsson Fastigheter i Lilla Edet.

I slutet av förra sommaren gjorde polisen i husrannsakan i lägenheten. Det visade sig att kvinnans pojkvän hade förvarat stöldgods i såväl lägenheten som ett närliggande garage. Följden blev att både pojkvännen och kvinnan häktades och dömdes. Domen har dock överklagats.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
I akvariet fanns döda fiskar.
I akvariet fanns döda fiskar.

Under hösten upptäckte hyresvärden att lägenheten var djupt vanvårdad. Där fanns en sönderslagen toalett, ett akvarium med döda fiskar och en kattlåda belamrad med kiss och bajs. För att få ändring skickade värden i oktober en uppmaning om åtgärder. Annars skulle kontraktet sägas upp.

Annons
I badrummet fanns en kattlåda full av kiss och bajs.
I badrummet fanns en kattlåda full av kiss och bajs.

När det inte hjälpte valde värden att säga upp hyreskontraktet.

Kvinnan bestred uppsägningen och fallet hamnade i hyresnämnden. Av handlingarna framgår att kvinnan uppger att ”…det på sensommaren 2021 blev snurrigt och kaos på grund av amfetamin och att hon släppte allt och varken städade eller tvättade”. Hon menar också att hon inte kunnat ta del av av hyresvärdens krav då hon suttit i häktet med fulla restriktioner.

Annons
Läs ocksåKvinnan svimmade när hon öppnade brev – vräks: ”Minsta krav ångestfyllt”Kvinnan svimmade när hon skulle öppna brev med räkningar. Hedvig Söderlund, expert på utbrändhet, förklarar hur det kan gå till. OBS! Bilden till vänster är inte på kvinnan.

Hyresnämnden går på värdens linje och säger att vanvården av lägenheten är tillräcklig för uppsägning. Man menar även att kvinnan haft tid att städa upp och åtgärda den sönderslagna toaletten men att hon inte gjort det. Eftersom uppsägningstiden på tre månader redan har passerat ska kvinnan lämna lägenheten omedelbart.

Läs också Kvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.