Annons

Frölunda nytt mål för leklystna

Göteborg Sugen på studsmattor, parkour eller lek i bondgårdsmiljö? Längs hyreshusen på Mandolingatan i Frölunda finner du Göteborgs nya utflyktslek: Positivparken.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
, ,

Ebba Granfors, sex år, studsar allt högre. Bakom henne tronar Mandolingatans tolvvåningshus, ett stenkast bort ligger Frölunda kulturhus och det stora shoppingcentret.

– Roligt, skrattar hon om Positivparkens små runda studsmattor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lillasyster Alma, fyra år, och mamma Elin Granfors håller med. De har åkt hit från Hagen i Långedrag för att leka i den nya parken.

– Den är helt fantastisk, tycker Elin.

Annons

Runt omkring böljar konstgräsbeklädda små kullar, längre ner mot ungdomsgården 1200 kvadrat finns träningsytor för parkour och en basketplan.

Läs ocksåHär tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart”Rolf Ohlson, Maria Verlin och Susanne Sundström står på en snöig innergård i vinterklader. I bakgrunden syns gråmålade trähus med vita detaljer. Rolf håller en bunt dokument i handen och det snöar. Hyresgäster hos AB-hem kritiserar brister i lägenheterna och i skötseln.

Positivparken är kommunens senaste satsning på så kallade utflyktslekplatser, den andra i ordningen efter Plikta i Slottsskogen. Frölundas nytillskott invigdes i maj och har inte bara en avdelning för större barn och tonåringar. I området finns även redskap för utomhusträning, boulebanor samt ett lekområde med bondgårdstema för mindre barn.

Här plaskar tvååringarna Noel Kasselia och Miraya Gohil förtjust borta vid duscharna. Noels pappa Aday Kasselia får gång på gång trycka i gång vattnet igen. Han gillar verkligen den nya lekplatsen, som ligger på bekvämt avstånd från hemmet på Topasgatan i Tynnered.

– Det är bättre här än i Slottsskogen. Det är lite mindre folk, och bättre överblick över barnen, säger han.

Annons
Läs ocksåIngen lek att göra parksäsongen säker för barnen

För den som behöver finns picknickbord, och en toalett. Parken är även bemannad onsdagar till lördagar. Då erbjuds öppen fritidsverksamhet för alla barn mellan 6 och 16 år. Läs mer på parkens Facebooksida.

Den nya Positivparken är resultatet av ett samarbete mellan park- och naturförvaltningen, stadsdelsnämnden Askim-Frölunda-Högsbo och bostadsbolaget Poseidon.

Fakta: Lektips i Göteborg

Vill du ha fler tips på roliga lekplatser i Göteborg och hur du hittar dit? Ladda i så fall ner appen ”Lekplatser Göteborg” till din mobiltelefon. Du kan också söka på kommunens hemsida.

Läs också Kattoaletten blev en ny picknickplats I Landskrona tar hyresgästerna leken på allvar 15 miljoner till nya lekplatser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.