Annons

Frysta hyror hos LKF nästa år

Lund ​Det blir ingen hyreshöjning för LKF:s hyresgäster nästa år. Det kommunala bostadsbolaget hade begärt att få höja hyrorna med 1,2 procent från den 1 januari 2010, något som Hyresgästföreningen motsatte sig med hänvisning till det gynnsamma ränteläget.

​– Jag är väldigt nöjd med att vi lyckades få LKF att backa från sitt krav, säger Anja Schröder, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
 
Anledningen till att LKF ville höja hyrorna var att bolaget räknade med ökade räntekostnader under 2010, men Hyresgästföreningens egna beräkningar gav en annan bild.
 
– När räntorna är så låga som de är i dag är det inte mer än rätt att hyresgästerna får ta del av dem i form av oförändrade hyror, säger Anja Schröder.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Cannabisodling, en dörr minerad med sprängmedel och försenade hyror – här är hyresgästen som gjort alla fel Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.