Annons

Fullmäktige på soligt Solgården

Vänersborg Hållbar stadsutveckling, beslut om arvoden och ersättningar och val av regionstyrelse. Det är saker som avhandlas på dagens fullmäktigemöte på Solgården idag.

Ett sextiotal förtroendevalda samlas just nu till regionfullmäktige för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg. Mötet hålls på föreningens kurs- och kolonigård Solgården vid Vänerns strand utanför Vänersborg.

– Välkomna hit, till denna kursgård som vi numera äger och alltså inte längre hyr, sade regionordförande Lennart Derehag och syftade på att regionen vid årsskiftet köpte aktiebolaget som drev Solgården, AB Hallby, och står därmed som ägare till fritidsanläggningen. 

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Som Hem & Hyra berättat tidigare hade det inte kommit in några förslag, motioner, till mötet.

Annons

– Det tycker jag är synd och jag hoppas att det inte beror på att man gett upp hoppet om att förändra föreningen. För jag är av den åsikten att om alla tycker lika så blir det ingen förändring. Därför hoppas jag att ni tar chansen att skriva motioner till nästa fullmäktigemöte, sade Lennart Derehag.

Gästtalare på mötet är Kenneth Berglund som är utredare på Hyresgästföreningens förbundskontor i Stockholm. Han berättade om sin rapport om hållbar stadsutveckling och uppmanade mötesdeltagarna att försöka påverka just sina lokalpolitiker att utveckla staden på ett hållbart sätt.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen säljer kollot Solgården: "Fantastiskt om nån drev det vidare i samma anda"Hyresgästföreningen säljer Solgården som använts för kollo för barn i utsatta områden. "Det vore fantastiskt om någon drev det vidare i samma anda", säger regionchef Peter Laang.

Valberedningsförslag till regionstyrelse antogs utan diskussion. Därmed består styrelsen nu av följande ledamöter: Lennart Derehag (ordförande) från Trollhättan, Jan Andersson (vice ordförande) från Ljung, Helena Karlsson från Skövde, Greta Cojocaru från Vårgårda, Fredrik Marcusson från Mariestad, Marie Linnarsson från Vänersborg, Annika Larsson-Lindelöf från Vänersborg, Anders Forsberg från Skövde samt Jan Ove Berntson från Trollhättan. Ersättare i regionstyrelsen är Philip Nordqvist från Lysekil samt Örjan Kornstad från Alingsås.

Läs också Lägger ner kollo för utsatta barn: "Inte ekonomiskt försvarbart att driva Solgården" Bäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfart Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet" Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.