HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fyra bolag yrkar på höjning i Örebro län

Örebro Mellan 2 och 3,5 procent - så mycket vill de fyra kommunala hyresvärdar i Örebro län som under veckan lämnat in yrkanden för 2013, höja sina hyror.

Kumlabostäder, Lindesbergsbostäder, Hallsbergs bostadsstiftelse och Laxå hem har under veckan lämnat sina hyresyrkanden för 2013 till Hyresgästföreningen i Örebro.

Libo och Laxåhem vill höja hyran mest: 3, 5 procent. Det skulle innebära en hyreshöjning med 140 kronor i månaden för den som har en hyra på 4000 kronor.

Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Kumlabostäder vill höja hyran med 3 procent och Hallbo med 2. Det skulle innebära en höjning med 120 respektive 80 kronor i månaden.

Annons

Nu ska hyrorna förhandlas med Hyresgästföreningen.

I hyresförhandlingen inför 2012 gick det så här:

Annons
Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.
Bolag Yrkande Överenskommelse
Libo 3 2,35
Hallbo 4,48 2,7
Kumlabostäder 4,20 2,44
Laxåhem 2,67 2

Källa: Sabo

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.