Annons

Fyra nya hyror i Gävleborg

Gävleborg Hyrorna i fyra av Gävleborgs kommunala bostadsföretag är klara. Ockelbogårdars hyresgäster får ett tvåårsavtal.

Hyrorna hos Ockelbogårdar höjs med 2,9 procent nästa år. Året därpå blir hyreshöjningen något lägre, 2,1 procent.

Förhandlingsledare Mårten Gulin på Hyresgästföreningen i Gävle hoppas att företagets ekonomi ska stabiliseras och menar att ett tvåårsavtal är en bra lösning för hyresgästerna. Ockelbogårdars utgångsbud var 4,2 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Genom vårt arbete har vi klarat en besparing på 684 kronor per år för den genomsnittlige hyresgästen hos Ockelbogårdar. Totalt slipper hyresgästerna hos Ockelbogårdar betala nästan en halv miljon kronor nästa år, säger Mårten Gulin. 

Annons

Aefabs hyresgäster i Ovanåkers kommun får en hyreshöjning på 1,5 procent. Aefabs ursprungliga hyreskrav var 2,0 procent.

– Det känns bra att vi kom ner en bit från deras yrkande, vilket gör att hyresgästerna sparar en del pengar varje månad, säger Britt-Lis Bivall, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, som förhandlat med Aefab.

Läs också16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningarHalvkroppsporträtt på Marcus Kjellin som står längst till höger i bild i en mörkblå skjorta. I bakgrunden syns ett bostadshus.

Hyrorna i Nordanstigsbostäder höjs med 1,5 procent från första januari 2013. Företaget ville höja med 2,5 procent.

Annons

För Bollnäsbostäders hyresgäster höjs hyran med 1,8 procent. Företagets krav var 2,1 procent.

Fakta: Nya hyror i Gävleborg 2013
Aefab 1,5
Bollnäsbostäder 1,8
Nordanstigsbostäder 1,5
Ockelbogårdar 2,9
Läs också Chefen som fått nog av storstan och stora företag Ockelbogårdars vd till Nordanstigs Bostäder Så mycket vill värdarna i Aros-Gävle höja hyran med 2021 Hyreshöjning för hyresgäster hos Alfta-Edsbyns Fastighets klar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.