Annons

Fyra spekulanter vill köpa Robertsfors allmännytta

Västerbotten Försäljningen av Robertsforsbostäder kommer allt närmare. I dagsläget förs förhandlingar med fyra olika spekulanter. Affären tros bli klar innan årsskiftet.

​Totalt rör sig affären om cirka 300 lägenheter, vilket är stiftelsen Robertsforsbostäder hela bestånd. I våras utannonserades samtliga fastigheter och mäklaren, Karl-Fredrik Björkbom, fick uppdraget att sälja husen.

Annons
 
– Efter annonseringen var det många som hörde av sig, men en del var nog lycksökare. I dag arbetar vi med fyra seriösa spekulanter som vi för förhandlingar med, säger Björkbom.
 
Målsättningen är att affären blir av innan årsskiftet, men innan dess måste Robertsfors kommunfullmäktige godkänna utförsäljningen.
 
Bakgrunden till försäljningen är att stiftelsen länge dragits med ekonomiska problem, delvis på grund av outhyrda lägenheter. Avsaknaden av pengar har även gjort att underhållet eftersatts.
Säljer Robertsfors sin bostadsstiftelse blir kommunen den enda i landets fyra nordligaste län som inte tillhandahåller hyreslägenheter.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.