HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Garage blir lägenheter i Motala

Motala Sovrum i garaget och kök i personalrummet. Radiomasten i Motala bygger om före detta personalutrymmen till nya lägenheter.

– Här har det varit verkstad, snickeri och personalrum. Vår personal utgick härifrån förut, berättar Madeleine Vendel från hyresvärden Radiomasten.

Nu har de anställda som jobbar med fastighetsskötseln av bolagets cirka 500 lägenheter flyttat till nya, rymligare lokaler på Drakvägen.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

De två husen på Vinkelgatan 12 och 14 ligger i direkt anslutning till redan befintliga lägenheter och nu skapas fyra nya i de före detta personalutrymmena, två per byggnad.

– Det blir en etta med kokvrå på 35 kvadrat och en etta med kök på 49 kvadrat i varje hus, säger Madeleine Vendel.

Lägenheterna får egna uteplatser. Nya fönster tas upp och de gamla garageportarna muras igen.

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

– Garaget blir sovrum i stället, säger Madeleine Vendel.

Det är omfattande arbeten som pågår.

– Vi började redan i januari. Det är lite speciellt. Eftersom det har varit garage så finns det inte några gamla ledningar att använda utan vi har fått skära upp golvet för att dra fram värme, vatten och avlopp, berättar Per Johansson, en av entreprenörerna som arbetar med ombyggnationen.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Därför kan Madeleine Vendel inte säga när lägenheterna är klara för inflyttning, mer än att det beräknas bli under våren.

Hyrorna på cirka 4 300 kronor för de minsta lägenheterna och runt 6 000 kronor för de större är jämförbara med nybyggnation. Madeleine Vendel räknar med att lägenheterna kommer att bli uthyrda snabbt.

Annons

– Men vi skriver inga kontrakt på lägenheter som inte är färdiga, för vi vill att man ska kunna komma och titta och känna efter om man kommer att trivas först, säger hon.

Lokalerna på Vinkelgatan är inte de enda som Radiomasten förvandlar till lägenheter. Bland annat har vindsutrymmen, förråd och tvättstugor blivit bostäder.

– Vi skapade fyra, fem stycken nya lägenheter på det sättet under förra året. Det är stor efterfrågan på bostäder i Motala och vi gör vad vi kan för att få fram fler, säger Madeleine Vendel.

Läs också Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.