Annons

Gårdsten får egen elbilspool

Göteborg I helgen invigdes en ny elbilspool avsedd för Gårdstensbostäders hyresgäster.

Från och med nu finns två elbilar tillgängliga för de drygt 2 700 hushåll som bor hos kommunägda Gårdstensbostäder i nordöstra Göteborg. Därmed blir bostadsbolaget det första i landet att erbjuda sina hyresgäster tillgång till elbilspool.

– Våra hyresgäster har eftersökt en bilpool av något slag i vårt visionsarbete. Enligt våra kundundersökningar är det cirka 50 procent som har egen bil. Säkert finns det ett behov av att låna bil ibland, säger Anki Caspersson, informationsansvarig på Gårdstensbostäder

ANNONSGuide till hemförsäkringar

För att kunna boka någon av bilarna krävs medlemskap i bilpoolen. Gårdstensbostäders hyresgäster får den månatliga medlemsavgiften till halva priset.

Annons

Bokad bil betalas per timma, halvdag, heldag eller helg. Den går ungefär 15 mil på en laddning.

Den ena elbilen kommer att finnas vid Kaneltorget i västra stadsdelen, och den andra vid östra Gårdstens företagscenter.

Annons
Läs ocksåGösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”
Läs också Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Haveri för hyresförhandlingar i Göteborg – 110 000 hushåll berörs
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.