HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gavlegårdarna bygger nytt på Läkerolområdet

Gävle Kommunala Gavlegårdarna ska bygga 600 nya lägenheter på Läkeroltomten på Brynäs. Ägaren till marken, Cloetta, har sålt marken för 53 miljoner kronor.

– Det här är en fantastik möjlighet för oss på Gavlegårdarna. Här hoppas vi kunna skapa ett attraktivt bostadsområde som får Brynäs och Gävle Strand att växa samman till en vacker, levande och hållbar stadsdel, skriver Cathrine Holgersson på bostadsföretagets hemsida.

Upp till 600 bostäder ska byggas i etapper med byggstart om fyra eller fem år. Hela byggnadstiden beräknas till tio år. Marken sägs vara förhållandevis ren och lättsanerad.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

– Nu får vi se vilka byggnader vi kan återanvända och vad som måste rivas för att bygga nytt. När det arbetet är klart kan vi presentera mer exakta planer för området, säger Cathrine Holgersson.

Läs också Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås Allt Nils ägde försvann i höghusbranden Cannabisförsäljning inte skäl nog för vräkning Hyresgäster varnas för att gå ner i vattenfyllda förråd ”Kan bli strömförande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.