Annons

Gavlegårdarna vill höja 1,8 procent

Gävle Kommunala Gavlegårdarna yrkar på en hyreshöjning på 1,8 procent. Hyresgästföreningen har ännu inte kommit med något motbud.

I fjol ville Gävles kommunala bostadsföretag höja hyrorna med 2,5 procent. Då strandade förhandlingarna med Hyresgästföreningen och Hyresmarknadskommittén avgjorde ärendet. Hyreshöjningen blev i genomsnitt 1,6 procent.

I år ser det ut att gå mot låga hyreshöjningar i länet, bland annat på grund av att både räntan och inflationen är låga. I Bollnäs blev det inte ens några förhandlingar utan Bollnäsbostäder meddelade helt enkelt Hyresgästföreningen att hyran kommer att bli oförändrad nästa år.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Ja, det ser ut att gå mot låga höjningar, i Gävle vet vi att till exempel taxehöjningarna kommer att bli 0,3 procent nästa år. Men vi har som sagt ännu inte formulerat något motbud, säger Claes Pile, utredare på Hyresgästföreningen i Aros-Gävle.

Annons
Läs också Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Hissar kan bli stående när mobilnäten släcks ner Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.