Annons

Gavlegårdarna vill höja hyrorna med 2,5 procent

Gävle Gävles kommunala bostadsföretag kallar till hyresförhandlingar. 2,5 procents höjning ligger deras krav på.

I ett pressmeddelande skriver Gavlegårdarnas vice vd och förhandlingschef Lars Lennmalm att företaget vill satsa på sina utemiljöer och öka takten på det de kallar förnyelse av stadsdelarna. Det är två av anledningarna till den begärda hyreshöjningen. Miljöarbetet är den tredje.

Hyresgästföreningens förhandlingschef Mårten Gulin ser inget fel i Gavlegårdarnas satsningar men han tycker det är fel att det är de nuvarande hyresgästerna som ensamma ska betala underhållet:

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi får inte tappa bort att det här är saker som inte enbart kan bäras av hyresgästerna. Staten borde gå in med subventioner för miljösatsningarna och räntebidrag. Vi måste också fråga oss i vilken takt underhållet ska göras.

I fjol höjdes hyrorna för Gavlegårdarnas hyresgäster med mellan 0 och 3,5 procent. Gavlegårdarnas utgångskrav var då 3,8 procent.

Annons
Läs också Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen Hon tvingades skilja sig för att få lägenheten Hyresgäster reagerar mot chockhöjda hyror i slitna hus Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.