HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gavlegårdarnas hyror klara

Gävle Nu är alla kommunala hyror i länet färdigförhandlade. Hyresgästerna hos Gavlegårdarna får en hyreshöjning på i genomsnitt 1,15 procent från 1 mars.
De nya kommunala hyrorna i Gävle är klara. Höjningen för Gavlegårdarnas hyresgäster blir i genomsnitt 1,15 procent. Foto: LENA MATTSSON

Hyresgästföreningen och kommunala Gavlegårdarna har kommit överens om de nya hyrorna för 2015. Höjningen blir i genomsnitt 1,15 procent. 

Hyresgästföreningen skriver i sitt pressmeddelande att den nya hyran innebär en snitthöjning på strax under 70 kr i månaden för en trea på 77 kvadratmeter. Och påpekar att ”för den enskilda lägenheten varierar hyreshöjningen mellan 0 och 2 procent, baserat på det poängsystem som Gavlegårdarna och Hyresgästföreningen är eniga om.”

Läs ocksåHyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska låsUlla Öderyd Åberg till vänster med långt ljusbrunt hår, ljusgrå mössa och halsduk, mörk vinterjacka, blåjeans som är upprullade nertill och svarta kängor, lutar armen mot dörrhandtaget till porten. Till höger Inga-Britt Berg i ljusgrå kortare frisyr, glasögon, svart halsduk, ljusgrå yllekappa, blåjeans som är upprullade nertill och mörka sportskor. I förgrunden till vänster om dem syns baklyset, pakethållaren och sadeln på en cykel. Porten har ett elektroniskt lås och Ulla har haft problem att komma in med sin tagg.

– Vi tycker det är bra att årets överenskommelse kunde träffas utan medling. Det gynnar ett fortsatt samarbete mellan parterna, kommenterar förhandlingsledare Klas Larsson på Hyresgästföreningen i Gävle.

Hyreshöjningen motsvarar bolagets kostnadsökningar 2015 för bland annat VA, fjärrvärme, administration och fastighetsskötsel. Gavlegårdarnas urspungliga yrkande låg på 1,8 procent.

Därmed är alltså alla kommunala hyror i Gävleborg färdigförhandlade. I tabellen till höger, där siffrorna avrundats i vissa fall, framgår att Bollnäs och Ljusdal inte höjer sina hyror alls i år och att Ockelbogårdars hyresgäster får den högsta höjningen, 1, 57 procent.

Läs ocksåAllt Nils ägde försvann i höghusbranden
Fakta: Hyror i Gävleborg
Hyran 2015 Procent
Ljusdalshem 0
Bollnäsbostäder 0
Hoforshus 1,15
Aefab 1,15
Faxeholmen 1,15
Gavlegårdarna 1,15
Sandvikenhus 1,5
Ockelbogårdar 1,57
Hudiksvallsbost Tvåårsavtal
Nordanstigsbost Tvåårsavtal
Läs också Cannabisförsäljning inte skäl nog för vräkning Hyresgäster varnas för att gå ner i vattenfyllda förråd ”Kan bli strömförande” Parkeringsavgifter upprör Gavlegårdarnas hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.