Annons

Gavlegårdarnas hyror klara

Gävle Nu är alla kommunala hyror i länet färdigförhandlade. Hyresgästerna hos Gavlegårdarna får en hyreshöjning på i genomsnitt 1,15 procent från 1 mars.
De nya kommunala hyrorna i Gävle är klara. Höjningen för Gavlegårdarnas hyresgäster blir i genomsnitt 1,15 procent. Foto: LENA MATTSSON

Hyresgästföreningen och kommunala Gavlegårdarna har kommit överens om de nya hyrorna för 2015. Höjningen blir i genomsnitt 1,15 procent. 

Hyresgästföreningen skriver i sitt pressmeddelande att den nya hyran innebär en snitthöjning på strax under 70 kr i månaden för en trea på 77 kvadratmeter. Och påpekar att ”för den enskilda lägenheten varierar hyreshöjningen mellan 0 och 2 procent, baserat på det poängsystem som Gavlegårdarna och Hyresgästföreningen är eniga om.”

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi tycker det är bra att årets överenskommelse kunde träffas utan medling. Det gynnar ett fortsatt samarbete mellan parterna, kommenterar förhandlingsledare Klas Larsson på Hyresgästföreningen i Gävle.

Annons

Hyreshöjningen motsvarar bolagets kostnadsökningar 2015 för bland annat VA, fjärrvärme, administration och fastighetsskötsel. Gavlegårdarnas urspungliga yrkande låg på 1,8 procent.

Därmed är alltså alla kommunala hyror i Gävleborg färdigförhandlade. I tabellen till höger, där siffrorna avrundats i vissa fall, framgår att Bollnäs och Ljusdal inte höjer sina hyror alls i år och att Ockelbogårdars hyresgäster får den högsta höjningen, 1, 57 procent.

Annons
Läs ocksåGavlegårdarnas hyror klara efter medling
Fakta: Hyror i Gävleborg
Hyran 2015 Procent
Ljusdalshem 0
Bollnäsbostäder 0
Hoforshus 1,15
Aefab 1,15
Faxeholmen 1,15
Gavlegårdarna 1,15
Sandvikenhus 1,5
Ockelbogårdar 1,57
Hudiksvallsbost Tvåårsavtal
Nordanstigsbost Tvåårsavtal
Läs också Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Hissar kan bli stående när mobilnäten släcks ner Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.