Annons

Gnestahyresgäster kompenseras för brist på varmvatten

Södermanland 38 hushåll hos Gnestahem får hyresreduktion i sex månader efter att de haft olika problem i boendet, bland annat har det till och från inte funnits något varmvatten.
Foto: Monika Steczkó
38 hushåll hos Gnestahem kompenseras nu för brist på varmvatten i vintras.

Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen har Gnestahem kommit fram till att hyresgästerna får en hyresreduktion på tio procent i sex månaders tid.

I vintras drogs hushållen i de nybyggda fastigheterna på Margretedalsvägen i Gnesta med olika problem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi hade kraftig kondens och såg inte ut på samtliga fönster. Vi valde ju att flytta in här på grund av den vackra sjöutsikten, säger hyresgästen Annelie Krusell.

Det var även problem med elektroniska lås som inte fungerade, och med varmvattnet.

Annons

– Det försvann ganska ofta när man duschade. Det är inte sådana här problem man räknar med i nyproduktion precis, säger hon.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Varmvattnet är nu åter och de igenimmade fönstren hoppas hon slippa till nästa vinter.

– Det var likadant förra året så risken finns ju att det kommer tillbaka i oktober igen, säger Annelie Krusell.

Annons

Hem & Hyra har sökt ansvarig på Gnestahem för en kommentar.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.