HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Godsägare vill säga upp hyresgäst för obetalda hyror

Malmö Hyresgästen har varit sen med sina hyror, trots en varning från hyresvärden och ett tidigare vräkningsförsök. Nu vänder sig fastighetsägaren till hyresnämnden för att få hyresgästen att flytta.
Foto: Jorchr/Anders Högmark (kollage)
Hyresvärden, adelsmannen och företagaren äger flera fastigheter i Malmö samt ett gods i Skåne.

Tvisten rör en hyreslägenhet i Malmö. Hyresvärden, adelsmannen och företagaren äger flera fastigheter i Malmö samt ett gods i Skåne.

Enligt hyresvärdens ansökan till hyresnämnden har hyresgästen under en lång tid haft svårt att betala hyran i tid. En hyra har betalats in två och ett halvt år för sent.

Läs ocksåDrömmen blev en mardröm – huset drabbades av mögel

I augusti förra året skickade hyresvärden en skriftlig varning till hyresgästen, med budskapet att kontraktet kunde sägas upp om hyrorna inte betalades i tid. Efter det vände sig hyresvärden till Kronofogden, för att få ett betalningsföreläggande och kunna avhysa hyresgästen, som inte betalat alls för två månader. När hyrorna kom in valde dock hyresvärden att dra tillbaka sin ansökan till Kronofogden, och det blev ingen vräkning.

Trots varningen och Kronofogdens inblandning har vissa hyror betalats in för sent under återstoden av förra året och hyresvärden har sagt upp hyresgästen. Hyresvärden vill nu att hyresnämnden ska fastställa uppsägningen.

Fakta: Vräkning
  • Om den som ska vräkas inte flyttar självmant ska Kronofogden enligt lag ordna transport och plats att förvara ägodelarna på.
  • Kronofogden gör en utmätning som ska täcka kostnader för bland annat transport, magasinering och skulder.
  • Resten av godset, med undantag för sopor, ska magasineras.

Källa: Kronofogden

Läs också Adelsman på Östermalm tvingas flytta Medlemstappet som en uddamålsförlust Norrlands medlemmar fick hjälp värt miljoner Hyresgäst anmäler Sala kommun för lagbrott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.