Annons

Godsägare vill säga upp hyresgäst för obetalda hyror

Malmö Hyresgästen har varit sen med sina hyror, trots en varning från hyresvärden och ett tidigare vräkningsförsök. Nu vänder sig fastighetsägaren till hyresnämnden för att få hyresgästen att flytta.
Foto: Jorchr/Anders Högmark (kollage)
Hyresvärden, adelsmannen och företagaren äger flera fastigheter i Malmö samt ett gods i Skåne.

Tvisten rör en hyreslägenhet i Malmö. Hyresvärden, adelsmannen och företagaren äger flera fastigheter i Malmö samt ett gods i Skåne.

Enligt hyresvärdens ansökan till hyresnämnden har hyresgästen under en lång tid haft svårt att betala hyran i tid. En hyra har betalats in två och ett halvt år för sent.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I augusti förra året skickade hyresvärden en skriftlig varning till hyresgästen, med budskapet att kontraktet kunde sägas upp om hyrorna inte betalades i tid. Efter det vände sig hyresvärden till Kronofogden, för att få ett betalningsföreläggande och kunna avhysa hyresgästen, som inte betalat alls för två månader. När hyrorna kom in valde dock hyresvärden att dra tillbaka sin ansökan till Kronofogden, och det blev ingen vräkning.

Trots varningen och Kronofogdens inblandning har vissa hyror betalats in för sent under återstoden av förra året och hyresvärden har sagt upp hyresgästen. Hyresvärden vill nu att hyresnämnden ska fastställa uppsägningen.

Annons
Fakta: Vräkning
  • Om den som ska vräkas inte flyttar självmant ska Kronofogden enligt lag ordna transport och plats att förvara ägodelarna på.
  • Kronofogden gör en utmätning som ska täcka kostnader för bland annat transport, magasinering och skulder.
  • Resten av godset, med undantag för sopor, ska magasineras.

Källa: Kronofogden

Läs också Drömmen blev en mardröm – huset drabbades av mögel Adelsman på Östermalm tvingas flytta När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.