Annons

Göteborgsbolag lovar minska energiförbrukning

Göteborg ​Fyra av Göteborgs kommunala bostadsbolag, Bostads AB Poseidon, Familjebostäder, Gårdstensbostäder samt Bostadsbolaget, finns med bland de byggföretag och kommuner som i dag undertecknar en överenskommelse med regeringen. Därmed åtar de sig att arbeta för en miljömässigt hållbar utveckling inom bostadssektorn.
Överenskommelsen innebär bland annat att de fyra bolagen ska arbeta för att minska energianvändningen och öka användningen av förnybara energikällor som till exempel biobränsle, solenergi och vindkraft.
Dagens överenskommelse ingår i den så kallade Bygga-bo-dialogen, ett samarbete mellan företag, kommuner och regering som startade 1998. Ett av dialogens mer konkreta mål är att år 2015 ska hälften av energibehovet tillgodoses med förnybara energikällor. Vidare ska energiförbrukningen totalt sett minska, liksom användningen av kemikalier och byggmaterial som kan vara skadliga för hälsa och miljö.
Enligt uppgifter från regeringskansliet står bostäder och lokaler för ungefär 40 procent av Sveriges totala energiförbrukning.
– Hur vi bygger och bor har stor betydelse i arbetet mot klimatförändringarna, kommenterar miljöminister Andreas Carlgren i ett pressmeddelande. Företagens insatser för energieffektivisering och användande av byggmaterial som är bra för miljön är avgörande i den fortsatta omställningen.
Kommunala Älvstranden Utveckling AB i Göteborg ingår sedan tidigare bland de 40-tal aktörer som deltar i Bygga-bo-dialogen.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Elpriserna: Nu slipper Inger kallhyran – "åkte på en riktig smäll i januari"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.