HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gotlandshem kan vinna energipris

Gotland Gotlandshem kan vinna pris för sitt arbete med att minska energiförbrukningen.

​Det är tidningen Veckans Affärer som årligen delar ut energipriset E-prize. Sammanlagt nio företag är nominerade i tre olika kategorier. Kommunägda Gotlandshem tävlar i kategorin för företag inom offentlig sektor.

Det är bland annat bolagets satsningar på pelletsanläggningar och solenergi som ligger bakom nomineringen.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

”En av de största anledningarna till att vi nominerar Gotlandshem är att företaget, trots att de har minskat energiförbrukningen med cirka 15 procent sedan 2004, fortsätter att leta efter fler möjliga energieffektiviseringsåtgärder, investerar i ny teknik samt vidareutbildning av företagets personal i miljö- och energifrågor” skriver Veckans Affärer på tidningens hemsida.

Vinnarna utses av en jury som bland annat tittar på hur mycket energi som företaget lyckats spara i förhållande till sin totala förbrukning. Juryn väger också in ekonomiska aspekter och tar hänsyn till hur företagets lönsamhet har påverkats genom åtgärderna.

E-prize delas ut i Stockholm den 19 maj.

Läs ocksåGotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter
Läs också Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken Efter hyresbråket - så stor blir höjningen hos Gotlandshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.