HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gotlandshem söker ny vd

Gotland Nästa år lämnar Staffan Thurgren vd-posten i Gotlandshem. Inom kort kommer styrelsen presentera vem av två kandidater som blir ny vd.

Staffan Thurgren tillträdde som vd för det kommunägda bostadsbolaget Gotlandshem för snart sju år sedan. Nästa år, när han fyller 65 år, tänker han gå i pension vid halvårsskiftet. Under hösten har bolaget arbetat med att hitta hans ersättare bland annat med hjälp av en rekryteringsfirma. 

– Vi är i sluttampen nu och den 8 december ska ett förslag på ny vd presenteras för styrelsen, säger Mats Ågren, styrelseordförande i Gotlandshem.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Hur har intresset sett ut för tjänsten?

– Det är 45 personer som har visat sitt intresse, det är folk både från fastlandet och lokalt. Av dessa har 38 varit män och 7 kvinnor.

För närvarande återstår endast två kandidater som är uttagna för slutintervjuer. Det rör sig om Mikael Nordblom och Elisabeth Kalkhäll, i dag vd för för Almi på Gotland.

Läs ocksåGotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter
Läs också Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken Efter hyresbråket - så stor blir höjningen hos Gotlandshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.