Annons

Gotlandshem vill bygga mer

Gotland Inflyttningen har precis avslutats i Gotlandshems nya lägenheter på Galgberget. Nästa år hoppas bolaget kunna bygga mer.

​I slutet av oktober flyttade de sista hyresgästerna in i Gotlandshems nybyggda lägenheter på Galgberget i Visby. Samtliga 45 lägenheter i de tre husen är uthyrda.

– Det finns fortfarande en efterfrågan på lägenheter i Visby. Därför vill, och behöver, vi bygga mer, säger Gotlandshems vd Staffan Thurgren.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hyrorna för de nybyggda lägenheterna i Sjöliljan, som det nya kvarteret på Galgberget heter, ligger på omkring 11 000 kronor i månaden. Långt ifrån alla som behöver hyra lägenhet klarar att betala det. Men nybyggnation gör att det rör på sig på bostadsmarknaden och att äldre, billigare lägenheter kan bli lediga på annat håll.

– Vi har planer på att bygga mer, men inga av planerna är konkreta ännu, säger Staffan Thurgren.

Annons

Han menar att tillgången på byggklar mark är en avgörande fråga. Gotlandshem äger ytterligare en tomt vid Galgberget. Den ligger innanför de nybyggda husen, från havet sett. Där bedömer bolaget att det finns plats för mellan 25 och 30 radhuslägenheter.

Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem

– Vi har bestämt oss för att avvakta lite. Den här tomten har inte ett lika bra läge och är granne med en bilfirma som har en stor parkeringsplats på sitt område.

Gotlandshem känner en osäkerhet när det gäller efterfrågan med tanke på läget och väljer därför att vänta tills vidare.
Men Staffan Thurgren hoppas att bolaget ska komma i gång med nästa byggprojekt under 2011, om inte vid Galgberget så i något annat område i Visby. Bolaget undersöker möjligheterna att bygga på flera olika platser.

Annons

– Vi har som mål att bygga cirka 40 nya lägenheter om året i genomsnitt, men vi lär inte ha något nytt projekt inflyttningsklart förrän tidigast 2012, säger Staffan Thurgren.

Läs ocksåKraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof"
Läs också Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.