HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Gotlandshem visar vinst

Gotland Kommunala bostadsbolaget Gotlandshem redovisar en vinst på 8,4 miljoner för 2012. Resultatet är något lägre än för 2011 då vinsten låg på cirka 10 miljoner.

– Vi har ett avkastningskrav på 7,5 miljoner kronor i genomsnitt och vi redovisar 8,4, så vi ligger lite bättre till än målet. Det som har gjort det är bland annat lägre räntor och en bra finansförvaltning, säger Lilian Virgin, (S) styrelseordförande i Gotlandshem.

Årsredovisningen har nyligen skrivits under av styrelsen och ska presenteras närmare på bolagsstämman den 10 april. För bolaget väntar stora ekonomiska utmaningar framöver i bland annat upprustningar och nybyggnationer.

Läs ocksåGotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästernaGotlandshems hus i Gråbo

– Vi ligger lite efter när det gäller nybyggnationsmålet. Nu väntar vi på en plan som ska tas i regionfullmäktige i maj. Där handlar det om 100 nya lägenheter, 75 i flerfamiljshus och 25 i radhus, förklarar Lilian Virgin.

Annons

En stor utgiftspost är saneringen av bostäderna i kvarteret Stäven. Där har regionen gått med på att låta avkastningen återinvesteras i bolaget för att finansiera åtgärderna.

– Vi behöver pengarna framöver till PCB-saneringen och så ser vi ett ökat behov av revnoveringar framöver. Det kommer behövas ännu mer satsningar, säger Lilian Virgin.

Annons
Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent
Läs också Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.