Annons

Granloholmsborna firade 30 år

Sundsvall På lördagen bjöds det på sol, soul och sagostund och mycket annat när Granloholms centrum jubilerade som 30-åring. Se bildspelet från dagen här.
Foto: Åsa Eriksson
, , , , , ,

Efter en regntung vecka gick Granloholmsborna gladeligen man ur huse när solens strålar äntligen värmde och det bjöds in till fest.

Cantitokörens tolkning av Aquarius blandades med ännu ljusare stämmor. Det var barnen som kvittrade mellan tårttuggorna. Många av dem iförda knallröda plasthjälmar som delades ut av räddningstjänsten på plats. Andra svängde med sina godispåsar från fiskdammen – kalasklassikern i alla festliga familjesammanhang.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Gratistårtan, i  även glutenfria varianter, var omåttligt populär och inom ett par timmar hade Inger Bergman delat ut mer än 300 bitar.

– Nej, det är inte jag som bakat, men jag skulle gärna vilja ha receptet, sa hon glatt mitt i langningen.

Annons

Dansgruppen (ännu utan namn) bjöd på en fartig uppvisning. Idag utgjordes den av sex tjejer mellan 11 och 14 år.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

– Vi är egentligen åtta i gruppen, men två kunde inte vara med idag. Gruppen tränar en gång i veckan och har hållit på i tre år. Nu har vi fått stöd av NBV (Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, reds.anm.) också. De hjälper oss bland annat med kläder och sånt, berättade dansgruppledaren Amanda Styrman.

Hyresgästföreningen var också på plats, i form av verksamhetsutvecklare Gunilla Boström och regionordförande Lillemor Göranson.

Tillsammans informerade de bland annat om arbetet med trygghetsgruppen på området. I samarbete med bland annat bostadsbolag och polisen arbetar Hyresgästföreningen för tryggare kvarter för de boende.

Annons
Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

Även hamburgarna gick åt som smör i solskenet denna dag. Mat som gav finfin energi åt aktiviteten i gymnastiksalen där barn och vuxna fick pröva på hinderbanan.

Vid 15-tiden var festen till ända. En till synes lyckad tillställning om man ser till antalet mätta och trötta barn som vinglade hemåt med plasthjälmen på svaj och en ballong i släptåg. Många var även de vuxna som nöjt konstaterade att både lunch och lek för dagen nu var avklarad. Inklusive eftermiddagskaffet.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.