HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Grannar till storrökare får flytta

Hässleholm Paret i Hässleholm bor granne med en storrökare och lider av röklukt i sin lägenhet. Efter en lång process får hyresgästerna möjlighet att byta lägenhet.
Foto: Pixabay
Enligt hyresgästerna rökte deras granne både dag som natt. Efter en lång process där hyresgästerna även vänt sig till hyresnämnden får de nu möjlighet att byta lägenhet.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om hyresgästerna i Hässleholm som har vänt sig till hyresnämnden på grund av att de bor granne med en storrökare. Enligt hyresgästerna har de bland annat tvingats att vädra mitt i natten. Det ständiga vädrandet medförde att den redan kyliga lägenheten blev ännu kallare.

Förutom röklukten uppgav hyresgästerna att de även hade problem med mögel samt två element som inte fungerade som de skulle. Eftersom värden inte åtgärdade problemen blev ärendet ett fall för hyresnämnden.

Läs ocksåKvinnan bodde nästan gratis – lät den inneboende betala hyran

I nämnden förklarade hyresvärden att problemet med radiatorerna och möglet var underkontroll och skulle åtgärdas. Däremot uppgav den privata värden att det inte var möjligt att tillrättavisa den rökande hyresgästen eftersom det inte finns något rökförbud i hyreshuset.

Trots att den intensiva kedjerökningen fortsätter löste sig problemet för hyresgästerna. De återkallar sin ansökan till hyresnämnden eftersom de har fått möjlighet att byta bostad.

Läs också Hyresgäster får fortsätta betala för tv-kanaler som försvann Hyresnämnden skjuter fram vissa ärenden men löser det mesta Fyra år med högljudda skrik ledde till uppsägning Hyreskrav på över 13 procent väcker oro i Hällevadsholm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.