HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Grannarna står inte ut – nattsångare vräks

Sala En sjungande man i Sala blir vräkt från sin lägenhet sedan grannar meddelat att de inte står ut med sången eller, som de snarare ser det, oväsendet. Nattsångaren har fått flera varningar men vägrat avstå från sin käraste sysselsättning.
Grannen vägg i vägg stod inte ut med den nattliga sången. Han valde till sist att bo borta under veckorna för att kunna sköta sitt jobb.

Sedan mitten av 80-talet har mannen som nu vräks bott i samma lägenhet i centrala Sala.

I början av året började det komma klagomål på honom som gick ut på att han sjöng flera timmar i sträck på nätterna och ibland även på dagarna.

Läs ocksåMicael och familjen vann striden mot kommunen som ville vräka – nu hotas de med uppsägning igenMicael Adelina Jossefine Vallentuna

För grannen vägg i vägg gick det så långt att han tvingades fly undan sången och sova borta hos närstående under veckorna för att han över huvud taget skulle klara av att sköta sitt jobb.

– Det går inte att sova, har grannen klagat.

När störningsjouren vid ett tillfälle efter anmälan åkte ut till hyreshuset vid ettiden på natten pågick sången under de 18 minuter besöket varade. Ingen öppnade dörren när jourpersonalen ringde på.

Läs ocksåGränbybor hotades med uppsägning för sina uteplatser – hyresgästen Fatma: "Kränkande"Uteplatser i Gränby, Uppsala. Hyresgäster hotas med vräkning för partytält, staket, gammalt ogräs m m. Fatma Abu Sultan i halvfigur vänd något åt vänster framför några uteplatser, en rosa husfasad och en cykel- och gångväg omgiven av grönska.

Hyresvärden tog en telefonkontakt och undrade om den sjungande mannen kunde tänka sig att avstå från sången nattetid. Men mannen hälsade då via sin förvaltare att det kunde han inte alls eftersom det för honom handlade om ett ”kall”.

Klagomålen från grannarna fortsatte. En av dem som stördes av sången beskrev förhållandena som olidliga.

Hyresvärden kallade då ihop till möte. Den sjungande mannen lovade att vara lite tystare inför hotet om att kontraktet på lägenheten annars skulle sägas upp.

Läs ocksåCarina spinner storys av grannarnas bråk

Det blev dock ingen bättring. Grannar fortsatte klaga över utebliven nattsömn och när störningsjouren gjorde nya besök lät det som tidigare i trappuppgången.

Hyresvärden beslutade sig då för att säga upp kontraktet. En åtgärd som senare godkändes av hyresnämnden. Den sjungande mannen i Sala fick en månad på sig att flytta ut.

Läs också Ingelas jobb: se till att färre förlorar sina hem Poesins kraft – grannarnas dikter jagade bort råttorna från gården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.