Annons

Grannarna står inte ut – nattsångare vräks

Sala En sjungande man i Sala blir vräkt från sin lägenhet sedan grannar meddelat att de inte står ut med sången eller, som de snarare ser det, oväsendet. Nattsångaren har fått flera varningar men vägrat avstå från sin käraste sysselsättning.
Grannen vägg i vägg stod inte ut med den nattliga sången. Han valde till sist att bo borta under veckorna för att kunna sköta sitt jobb.

Sedan mitten av 80-talet har mannen som nu vräks bott i samma lägenhet i centrala Sala.

I början av året började det komma klagomål på honom som gick ut på att han sjöng flera timmar i sträck på nätterna och ibland även på dagarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

För grannen vägg i vägg gick det så långt att han tvingades fly undan sången och sova borta hos närstående under veckorna för att han över huvud taget skulle klara av att sköta sitt jobb.

– Det går inte att sova, har grannen klagat.

Annons

När störningsjouren vid ett tillfälle efter anmälan åkte ut till hyreshuset vid ettiden på natten pågick sången under de 18 minuter besöket varade. Ingen öppnade dörren när jourpersonalen ringde på.

Läs ocksåHyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhetEn kvinna och hennes sambo har i flera år ringt störningsjour och hyresvärd vid ljud i ett hyreshus. Dessutom har de uttryckt sig rasistiskt mot grannar och gjort orosanmälningar. Nu säger hyresvärden upp avtalet med kvinnan – och kräver att de flyttar.

Hyresvärden tog en telefonkontakt och undrade om den sjungande mannen kunde tänka sig att avstå från sången nattetid. Men mannen hälsade då via sin förvaltare att det kunde han inte alls eftersom det för honom handlade om ett ”kall”.

Klagomålen från grannarna fortsatte. En av dem som stördes av sången beskrev förhållandena som olidliga.

Hyresvärden kallade då ihop till möte. Den sjungande mannen lovade att vara lite tystare inför hotet om att kontraktet på lägenheten annars skulle sägas upp.

Annons
Läs ocksåKvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen"Kollage med tre bilder. Örebrobostäders skylt i rött. En siluett av en kvinna med långt hår och en blå lagbok.

Det blev dock ingen bättring. Grannar fortsatte klaga över utebliven nattsömn och när störningsjouren gjorde nya besök lät det som tidigare i trappuppgången.

Hyresvärden beslutade sig då för att säga upp kontraktet. En åtgärd som senare godkändes av hyresnämnden. Den sjungande mannen i Sala fick en månad på sig att flytta ut.

Läs också 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm" Kvinnan svimmade när hon öppnade brev – vräks: ”Minsta krav ångestfyllt” Domstolen har bestämt – pensionären Anette slipper ha barnfamiljer som grannar: ”Kaos och obehag i kvadrat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.