Annons

Grannarna står inte ut – nattsångare vräks

Sala En sjungande man i Sala blir vräkt från sin lägenhet sedan grannar meddelat att de inte står ut med sången eller, som de snarare ser det, oväsendet. Nattsångaren har fått flera varningar men vägrat avstå från sin käraste sysselsättning.
Grannen vägg i vägg stod inte ut med den nattliga sången. Han valde till sist att bo borta under veckorna för att kunna sköta sitt jobb.

Sedan mitten av 80-talet har mannen som nu vräks bott i samma lägenhet i centrala Sala.

I början av året började det komma klagomål på honom som gick ut på att han sjöng flera timmar i sträck på nätterna och ibland även på dagarna.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

För grannen vägg i vägg gick det så långt att han tvingades fly undan sången och sova borta hos närstående under veckorna för att han över huvud taget skulle klara av att sköta sitt jobb.

– Det går inte att sova, har grannen klagat.

Annons

När störningsjouren vid ett tillfälle efter anmälan åkte ut till hyreshuset vid ettiden på natten pågick sången under de 18 minuter besöket varade. Ingen öppnade dörren när jourpersonalen ringde på.

Läs ocksåKvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran

Hyresvärden tog en telefonkontakt och undrade om den sjungande mannen kunde tänka sig att avstå från sången nattetid. Men mannen hälsade då via sin förvaltare att det kunde han inte alls eftersom det för honom handlade om ett ”kall”.

Klagomålen från grannarna fortsatte. En av dem som stördes av sången beskrev förhållandena som olidliga.

Hyresvärden kallade då ihop till möte. Den sjungande mannen lovade att vara lite tystare inför hotet om att kontraktet på lägenheten annars skulle sägas upp.

Annons
Läs ocksåBesöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp”

Det blev dock ingen bättring. Grannar fortsatte klaga över utebliven nattsömn och när störningsjouren gjorde nya besök lät det som tidigare i trappuppgången.

Hyresvärden beslutade sig då för att säga upp kontraktet. En åtgärd som senare godkändes av hyresnämnden. Den sjungande mannen i Sala fick en månad på sig att flytta ut.

Läs också Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.