HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Granne sov på balkong för att slippa störande granne

Helsingborg Två hyresgäster i Helsingborg ska ha stört en granne så pass mycket att hon fick lägga sig på balkongen för att sova. Nu måste hyresgästerna flytta.
Foto: Pixabay
Två grannar vill ha hjälp med medling om ljudvolymen i deras bostadsområde.

Hyresgästerna hyr två rum och kök på 65 kvadratmeter. Enligt grannarna ska hyresgästerna uppträtt störande vid ett flertal tillfällen. Klagomålen rör bankande, dånande, skrik, vrål och föremål ska ha kastats ner från balkongen och hamnat på ett inglasat tak. Hyresvärden har skickat varningar till hyresgästerna och då det inte hjälpte sades dem upp. Hyresgästerna har dock vägrat att flytta och parterna fick göra upp i hyresnämnden.

Hyresgästerna säger sig inte känna till de påstådda störningarna och menar att det är ett lyhört hus och svårt att identifiera exakt var störningarna uppstått. Efter en diskussion i hyresnämnden uppger både hyresgästerna och hyresvärden att bevisläget är oklart angående de påstådda störningarna. Förhandlingen resulterade i att hyresgästerna flyttar frivilligt senaste den 1 mars 2018.

Läs ocksåHyresgäst kräver tillbaka 37 400 kronor
Läs också “Grovt” fel när Svea hovrätt struntade i hyresgästs rättigheter Störde grannar och samlade skrot - nu rivs hyreskontraktet Förlorar lägenhet efter “sanitär katastrof” Nybyggt - men bullrigt ändå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.