Annons

Grannfejden görs upp i tv

Helsingborg Hem & Hyra har tidigare skrivit om grannfejden på Höstgatan i Helsingborg. Ikväll, tisdag, tas trakasserierna och hoten upp i tv-programmet Grannfejden. Hem & Hyra var med under en inspelning när det hettade till framför tv-kamerorna.

​”Han hotade min dotter i maj förra året”, säger en kvinna.
”Om någon provocerar mig blir jag förbannad och ger tillbaka”, utbrister en annan och blir röd i ansiktet.
Gymnastiksalen på Adolfbergsskolan i Helsingborg fylls snabbt av hormoner. Striden som utkämpas har få likheter med de sporter som normalt utövas här.

Tv-programmet Grannfejden har lånat lokalen för att spela in säsongens sjunde fejd.

Grannarna på Höstgatan har bjudits in för att få möjlighet att säga sitt om sin konflikt. Målet är att de ska hitta en lösning.

Annons
Men efter bara några minuters inspelning börjar anklagelserna att hagla tätt. En flicka börjar gråta. En kvinna blir så upprörd att hon går ut. Alla pratar i mun på varandra tills medlaren Ulf Henricsson ropar: ”Bryt!”

– Det är uppenbart att ni inte kan kommunicera med varandra. Hur vill ni ha det? Vill ni lösa det här och gå vidare eller ska ni fortsätta och älta gamla konflikter, frågar Ulf Henricsson.
Till slut kommer ett genombrott när en granne tar initiativet att ordna en grillkväll.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fakta: Detta har hänt

Grannfejden på Höstgatan i Helsingborg har pågått i åtta år. Konflikten omfattar både barn och vuxna. Den yttrar sig i ryktesspridning, hot, rasistiska ord, slagsmål, förstörelse, anmälningar till polis och sociala myndigheter. Totalt bor cirka 50 personer i området och de flesta är inblandade i konflikten på ett eller annat sätt.

Läs också Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Inger och Ivar har bott mitt emot varandra i nästan 50 år: "Vi är som en stor familj" Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Kvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.