Annons

Gräsmattor till Majklockan

Uppsala ​Efter två år av grushögar och lervälling ska nu Majklockans hyresgäster få asfalt, gräsmattor och belysning. Det blev klart vid en medling i Hyresnämnden i förrgår mellan hyresvärden och hyresgästerna.

​- Jag är ganska glad att vi har fått ett datum när det ska vara färdigt, men det har ju tagit mycket längre tid än vad de sa när jag flyttade in för snart två år sedan, säger hyresgästen Murat Sabotic.
I flera år har studenterna som hyr av Majklockan Fastighets AB på Luthagsesplanaden 81-91 i Uppsala varit missnöjda med att utemiljön aldrig blir klar. Vissa tomter består av jord och ledningar och saknar fortfarande asfalt, stensättningar, gräsmattor, cykelställ och nästan all belysning.

Annons
I måndags (10 maj) var Hyresnämnden där på besiktning för att få till en förlikning mellan parterna. Då var det full aktivitet på området och många anläggningsarbetare som höll på med att färdigställa gårdarna. Genom Hyresnämndens medling är det bestämt att arbetet med att åtgärda utemiljön ska vara klart senast den 15 september.
– Det är positivt att vi äntligen fått till ett slutdatum, men det är inte alls så tidigt som vi hade hoppats på. Studenterna som hyr där betalar ganska mycket hyra eftersom det är nybyggda hus. Då är det tråkigt att de inte ska få ha en säker och bra utemiljö, säger Björn Collin, jurist på Hyresgästföreningen Uppsala Studenter (HUS).
Hem & Hyra har talat med flera boenden som vittnar om att under dagarna efter Hyresnämndens besök har det inte funnits några arbetare på plats.
Tidningen har även sökt Majklockans vd Svante Jurnell för en kommentar, men ännu inte lyckats med det.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.